Πόσο σημαντικές είναι οι επικείμενες εκλογές στη Βουλγαρία για τα εθνικά μας θέματα και την περιοχή της Θράκης

Πόσο σημαντικές είναι οι επικείμενες εκλογές στη Βουλγαρία για τα εθνικά μας θέματα και την περιοχή της Θράκης
Το τελευταίο χρονικό διάστημα η βουλγαρική κοινωνία έζησε μια πρωτοφανή επαναστατική ένταση που είχε να την ζήσει από τα τέλη της δεκαετίας του 80 με την κατάρρευση του κομμουνισμού. Η κοινωνική εξέγερση προήλθε από μια πολιτική λιτότητας που εφαρμόστηκε από την μπορίσοφ που είχε σαν τελικό αποτέλεσμα την σταδιακή αύξηση των τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο Μπορίσοφ ανέβηκε στην εξουσία της Βουλγαρίας με στόχο να εξυπηρετήσει τα αμερικανικά συμφέροντα και αυτό φάνηκε από τις πρώτες μέρες που ανέλαβε την εξουσία μια και με πρόσχημα τις περιβαλλοντολογικές επιπτώσεις ακύρωσε την συμφωνία του αγωγού μπουργκάς , δεν ήταν βέβαια μόνο αυτό που εφάρμοσε εξυπηρετώντας τα αμερικανικά συμφέροντα πούλησε πολλές κρατικές επιχειρήσεις σε αμερικανικά συμφέροντα και ακύρωσε πολλές συμφωνίες που είχε υπογράψει ο προκάτοχος του με την Ρωσία.
Οι επικείμενες βουλγαρικές είναι πολύ σημαντικές για την ευρύτερη περιοχή μια και η επιλογή ενός φιλορώσου προέδρου ίσως αναθερμάνει το ρόλο του ρωσικού παράγοντα στην περιοχή αλλά και την πραγματοποίηση του πολυπόθητου έργου υψίστης εθνικής και οικονομικής σημασίας για την που δεν είναι άλλος από τον αγωγό Μπουργκάς Αλεξανδρούπολη.
 Είναι πολύ σημαντικό για την περιοχή η επικράτηση ενός προέδρου που θα εξυπηρετήσει τα ρωσικά συμφέροντα μια και αυτά θα λειτουργήσουν ως αντιστάθμισμα στην επικείμενη επιβαλλόμενη πολιτική τόσο των αμερικανών όσο και των γερμανών στην περιοχή της Θράκης.
Η Ελληνική διπλωματία θα πρέπει να λειτουργήσει προς αυτή την κατεύθυνση ενίσχυσης της φιλο ρωσικής πολιτικής τόσο εντός χώρας όσο και στις επικείμενες βουλγαρικές εκλογές.
Θα πρέπει ως Θρακιώτες και ως να παρακολουθήσουμε στενά τις πολιτικές εξελίξεις στην γείτονα χώρα και όλοι εμείς θα πρέπει να στηρίξουμε με κάθε τρόπο μια επιλογή η οποία θα προωθήσει μια πιο φιλορωσική πολιτική.
ΛΕΛΙΑΤΣΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΕΒΡΟΥ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Tags: , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: