Πόλεμος στην Ουκρανία: Τα αμερικανικά στρατεύματα σε Πολωνία και Μεσόγειο θα παραμείνουν στη θέση τους «λίγο ακόμα»

«Δεν ξέρουμε πότε θα τελειώσει ο πόλεμος, αλλά παραμείνουμε ανοιχτοί σε συζητήσεις για το αν χρειάζεται να υπάρχει πιο μόνιμη παρουσία των δυνάμεων μας στην ευρωπαϊκή ήπειρο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν αποφάσισε ότι τα μέλη του αμερικανικού στρατού που έχουν αναπτυχθεί στην Πολωνία και αποτελούν μέρος του 82ου Αερομεταφερόμενου Σώματος θα παραμείνουν στη θέση εκεί για «λίγο ακόμα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Τζον Κίρμπι, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης την Πέμπτη.

Η ομάδα κρούσης των αεροσκαφών Harry S. Truman στη Μεσόγειο θα παραμείνει επίσης στη θέση της, πρόσθεσε ο Κίρμπι.

Και οι δύο ομάδες αναπτύχθηκαν στην Ευρώπη ως απάντηση στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Περίπου 7.000 στρατιώτες και η υποστήριξής τους από το 82ο Αερομεταφερόμενο Σώμα παραμένουν στην Πολωνία ως μέρος αυτής της ανάπτυξης, σύμφωνα με το Πεντάγωνο. Επίσης τα αεροσκάφη των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ θα ενισχύσουν την ανατολική πλευρά της Συμμαχίας στον απόηχο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Ο Κίρμπι τόνισε ότι τόσο η 82η Αερομεταφερόμενη ομάδα όσο και η ομάδα κρούσης του αερομεταφορέα Τρούμαν έχουν αναπτυχθεί για περίπου «οκτώ εβδομάδες», σημειώνοντας ότι το «περιβάλλον ασφαλείας στην Ευρώπη θα είναι διαφορετικό», ανεξάρτητα από το πότε αναμένεται να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία.

«Δεν ξέρουμε πότε θα τελειώσει ο πόλεμος, αλλά παραμείνουμε ανοιχτοί σε συζητήσεις για το αν χρειάζεται να υπάρχει πιο μόνιμη παρουσία των δυνάμεων μας στην ευρωπαϊκή ήπειρο», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: