Πόλεμος στην Ουκρανία – Ρωσία: «Όλοι οι στόχοι επλήγησαν» – Κατέλαβαν ξανά χωριό του Χαρκόβου

Ο ρωσικός στρατός επιβεβαίωσε σήμερα πως έπληξε ενεργειακές υποδομές στην Ουκρανία με μια νέα σειρά βομβαρδισμών που προκάλεσαν διακοπές της ηλεκτροδότησης και της υδροδότησης σε πόλεις της χώρας, μεταξύ των οποίων η πρωτεύουσα Κίεβο.

«Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις συνέχισαν να πλήττουν από αέρος και θαλάσσης με όπλα υψηλής ακρίβειας και μεγάλου βεληνεκούς τη στρατιωτική διοίκηση και τα ενεργειακά συστήματα της Ουκρανίας, καθώς και αποθήκες με πυρομαχικά και ξένης κατασκευής όπλα», ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στην ημερήσια αναφορά του, διαβεβαιώνοντας ότι «επλήγησαν όλοι οι στόχοι».

Από την ίδια πηγή ανακοινώθηκε επίσης ότι ο ρωσικός στρατός ανακατέλαβε ένα χωριό στην περιφέρεια του Χαρκόβου, στη βορειοανατολική Ουκρανία, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά από το Σεπτέμβριο που οι ουκρανικές δυνάμεις αντεπιτέθηκαν και τον απώθησαν από την περιοχή.

«Στη διάρκεια επιθετικών επιχειρήσεων, μονάδες του ρωσικού στρατού κατέλαβαν τον οικισμό Γκορομπίβκα», κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: