«Νύχτα στάσου»: Αφιέρωμα στον Τάκη Μουσαφίρη (trailer)

Διαφήμιση – Advertisement

Το Σάββατο 13 Απριλίου, στις 21:00, στην ΕΡΤ1, η μουσική εκπομπή «Νύχτα στάσου» τιμά τη μνήμη ενός από τους δημοφιλέστερους δημιουργούς του λαϊκού τραγουδιού, του συνθέτη, στιχουργού και μουσικού Τάκη Μουσαφίρη, που «έφυγε» από τη ζωή πριν από τρία χρόνια.

Η Μελίνα Ασλανίδου και ο Χρήστος Νικολόπουλος υποδέχονται τον Χρήστο Δάντη, σε μια ιδιαίτερη εμφάνιση, τη Μαρία Ιωαννίδου και τον Βασίλη Δήμα, για να ερμηνεύσουν μόνο μερικά από τα πολυάριθμα, πασίγνωστα, αειθαλή τραγούδια του δημιουργού σε μια συγκινητική βραδιά.
Ιδιαίτερη στιγμή της, η ειδική συμμετοχή της σπουδαίας Πίτσας Παπαδοπούλου. Η στενή συνεργάτιδα και μοναδική ερμηνεύτρια μεγάλων επιτυχιών του Τάκη Μουσαφίρη τραγουδά ανεπανάληπτα με τη γνήσια λαϊκή φωνή της τραγούδια που ο μουσικοσυνθέτης αγαπούσε ιδιαίτερα: «Μάνα μου», «Εγώ θα ’μαι για σένα», «Θυμάμαι», «Θα τα βροντήξω».
Η Λίνα Νικολακοπούλου υποστηρίζει πως «η δικαίωση ενός συνθέτη, ενός στιχουργού, ενός ανθρώπου του τραγουδιού είναι με το που ξεκινάει ένα τραγούδι του να δεις όλα τα στόματα να το σιγοτραγουδούν. Αυτό είναι και η δικαίωση και η αθανασία του». «Χρωστάμε στον Τάκη Μουσαφίρη πολλά τέτοια τραγούδια» καταλήγει.
Ο Χρήστος Δάντης κάνει «δικά» του και χρωματίζει με την ιδιαίτερη χροιά της φωνής του τραγούδια όπως «Ο χιονάνθρωπος», «Εγώ δεν ήμουνα αλήτης», «Ο ταξιτζής», «Λέγε με παλιόπαιδο».
Ο Κώστας Μπαλαχούτης, ιστορικός ερευνητής της εκπομπής, φωτίζει με τα στοιχεία που παραθέτει τα τραγούδια της βραδιάς, αλλά και τον ολοκληρωμένο ρόλο του Τάκη Μουσαφίρη στο λαϊκό τραγούδι, καθώς «ανήκει στους ελάχιστους που έγραψαν τόσο κεντραρισμένα λόγια και τα έντυσαν με τόσο εύστοχες μουσικές».
Η Μαρία Ιωαννίδου και ο Βασίλης Δήμας μοιράζονται δημοφιλή τραγούδια του Τάκη Μουσαφίρη: «Κύριος ήρθα, κύριος φεύγω», «Μια ζωή το καλό παιδί», «Μια ζωή πληρώνω», «Ένα λεπτό περιπτερά», «Και μόνο που με κοιτάς λιώνω» σε μία όμορφη μουσική βραδιά γεμάτη κέφι αλλά και συγκίνηση.

Στην παρέα της εκπομπής, ο μετεωρολόγος, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ Θεόδωρος Κολυδάς, ο μαθηματικός-συγγραφέας Πέτρος Δραγουμάνος, η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια ειδήσεων στο ERTNEWS Δέσποινα Κακαλή και οι ηθοποιοί Κατερίνα Θεοχάρη και Ανδρέας Κωνσταντινίδης.

(?)

greek-web-tv.com

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: