Μήπως περιμένεις να αδιαθετήσεις; 4 ενδείξεις ότι η περίοδός σου έρχεται αύριο

Μπορεί να υπάρχουν εφαρμογές οι οποίες σε βοηθούν να οργανώσεις όσα αφορούν τα γυναικολογικά σου και να μην ξεχνάς πότε σου έρχεται η περίοδος και πότε πρέπει να επισκεφθείς τον γυναικολόγο σου, ωστόσο, πέρα από αυτό, καλό είναι να αναγνωρίζεις και η ίδια τα «σημάδια» που στέλνει το σώμα σου λίγο πριν την πρώτη ημέρα του κύκλου σου.

Σε αυτό το άρθρο να μιλήσουμε για τέσσερεις ενδείξεις που πρέπει να «χτυπούν» καμπανάκι και να σε κάνουν να τρέξεις να ελέγξεις αν έχεις ξεμείνει από σερβιέτες ή ταμπόν.

Ευαισθησία στο στήθος

Μία ημέρα πριν έρθει η περίοδος είναι πολύ πιθανό να αισθάνεσαι υπερευαισθησία στο στήθος. Σύμφωνα με την Dr. Chambers και το seventeen.com, αυτό συμβαίνει διότι αλλάζουν τα επίπεδα δύο ορμονών, των οιστρογόνων και της προγεστερόνης.

Κράμπες

Είναι πολύ πιθανό, λίγο πριν την πρώτη ημέρα της περιόδου σου, να αισθανθείς πόνο χαμηλά στην πλάτη και στους μηρούς.

Σύμφωνα και πάλι με την Dr. Chambers «οι κράμπες της περιόδου προκαλούνται κυρίως από φλεγμονώδεις χημικές ουσίες που ονομάζονται προσταγλανδίνες, οι οποίες απελευθερώνονται λίγο πριν ξεκινήσει η περίοδός μας».

Ναυτία

Ακόμα ένα πιθανό σύμπτωμα, που θα πρέπει να σε βάλει σε υποψίες και να σε κάνει να ανατρέξεις στο ημερολόγιο περιόδου σου είναι ο πονοκέφαλος ή και η ναυτία. Το να παραμείνεις ενυδατωμένη, να βγεις μία βόλτα στον καθαρό αέρα και να τρως θρεπτικά γεύματα θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό.

Σπυράκια

Η ορμονική ακμή εμφανίζεται λόγω των μειωμένων επιπέδων οιστρογόνων και προγεστερόνης. Η πτώση αυτών των ορμονών μπορεί να προκαλέσει την παραγωγή περισσότερου σμήγματος από τους σμηγματογόνους αδένες, με αποτέλεσμα να φράζουν οι πόροι και να εμφανίζονται τα σπυράκια.

Εάν αντιμετωπίζεις προβλήματα ακμής τις ημέρες πριν ή και κατά τη διάρκεια της περιόδου σου, φρόντισε να επισκεφθείς τον δερματολόγο σου ώστε να σε συμβουλέψει σχετικά με την αποτελεσματικότερη ρουτίνα περιποίησης που χρειάζεται να ακολουθήσεις.

.

Sxeseis

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: