XEV YOYO: Πώς κατασκευάζεται το κινέζικο microcar και ποια είναι η ασφάλεια που παρέχει στους επιβάτες  (Video)

Στη ζωή μας τώρα τελευταία μπήκαν τα microcars. Είναι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αποκλειστικά για δύο επιβάτες που απευθύνονται σε αυτούς που θέλουν να πηγαίνουν στη δουλειά τους η να επιστρέφουν από αυτήν στα σπίτια τους, χωρίς να μολύνουν την ατμόσφαιρα αλλά και ταυτόχρονα να κάνουν οικονομία στις μετακινήσεις τους.

Σε πρώτη σκέψη είναι να πάρουν ένα μικρό ηλεκτρικό Ι.Χ και να κάνουν οικονομικά και αθόρυβα τη δουλειά τους. Όμως μπαίνει ο παράγοντας ασφάλεια. Όπως για παράδειγμα τι θα συμβεί αν πέσει ένα άλλο αυτοκίνητο πάνω στο μικρό. Υπάρχει ασφάλεια η όχι. Όλες οι εισαγωγικές εταιρίες που ασχολούνται με τα microcars υπόσχονται ασφάλεια.

Η XEV YOYO, μια από τις καλές κινέζικες εταιρίες για να καταλάβει καλύτερα ο κάθε υποψήφιος πελάτης ποια είναι η ασφάλεια που μπορεί να προσφέρει στον οδηγό κατασκεύασε ένα βίντεο που δείχνει όλα όσα θέλεις να μάθει κάθε οδηγός.

Το XEV YOYO είναι ένα νεανικό, 100% ηλεκτρικό αυτοκίνητο που αποτελεί μια καλή πρόταση για καθημερινές μετακινήσεις στην πόλη. Το XEV YOYO ανήκει στην κατηγορία των microcars (L7e), όμως κατασκευάζεται ακριβώς όπως τα σύγχρονα αυτοκίνητα πλήρους μεγέθους, έτσι ώστε να προστατεύει πλήρως τους επιβάτες του. Και εκτός των άλλων έχει μεγάλη ευελιξία, είναι οικονομικό και σέβεται το περιβάλλον.

Τι διαθέτει από πλευράς ασφάλειας

Διαθέτει αυτοφερόμενο πλαίσιο από ατσάλι υψηλής αντοχής, με μπάρες ασφαλείας στις πόρτες, έτσι ώστε να προσφέρει κορυφαία ακαμψία και προστασία σε περίπτωση εμπρόσθιας ή πλευρικής σύγκρουσης.

Ο ενισχυμένος κλωβός ασφαλείας εξασφαλίζει τον απαραίτητο ζωτικό χώρο για τους επιβάτες σε περίπτωση ανατροπής. Επιπλέον, τα τέσσερα δισκόφρενα και το σύστημα αντιμπλοκαρίσματος (ABS) εγγυώνται την έγκαιρη επιβράδυνση, όταν χρειαστεί, ενώ το Hill-start Assist Control δεν αφήνει το αυτοκίνητο να κυλίσει πίσω, κατά την εκκίνηση σε ανηφόρα.

Χάρη στα παραπάνω χαρακτηριστικά, το XEV YOYO μπορεί να αναπτύξει με ασφάλεια ταχύτητα πάνω από 80 km/h, επιτρέποντας στον οδηγό του να κινηθεί ακόμα και σε οδούς ταχείας κυκλοφορίας, κι έτσι να μη θέτει κανέναν περιορισμό στις καθημερινές μετακινήσεις του.

Αυτοματοποιημένη παραγωγή με κορυφαίες πιστοποιήσεις ποιότητας

Οι προδιαγραφές του κορυφαίου microcar έχουν καθοριστεί από το Κέντρο Σχεδιασμού της XEV στο Τορίνο, ενώ η κατασκευή του γίνεται σε ένα υπερσύγχρονο εργοστάσιο 427.000 τ.μ. με δυνατότητα παραγωγής 150.000 μονάδων ετησίως, στην Κίνα.

Η γραμμή παραγωγής είναι αυτοματοποιημένη, με on-line παρακολούθηση της αντοχής των συγκολλήσεων για ρυθμίσεις και διορθώσεις σε πραγματικό χρόνο, και με 14 πλήρως αυτόματα ρομπότ στο τμήμα βαφής. Διαθέτει πιστοποιητικά ποιότητας ISO 9001 και IATF 16949, και μπορεί να κατασκευάζει έως και 30 YOYO ανά ώρα, δηλαδή ένα κάθε 2’.

Δείτε σε ένα εντυπωσιακό video το ταξίδι που κάνει κάθε YOYO, από τη στιγμή που ξεκινά να χτίζεται πάνω σε ένα κομμάτι ατσάλι, μέχρι την ημέρα που παραδίδεται στον ιδιοκτήτη του:

Ο ρόλος των εκτυπωτών 3D στην κατασκευή του XEV YOYO

Το πλαίσιο του YOYO είναι ατσάλινο, για να προσφέρει την απαραίτητα ακαμψία και ασφάλεια, όμως η XEV έχει εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες των σύγχρονων εκτυπωτών 3D σε άλλα τμήματα του microcar. Πιο συγκεκριμένα, με εκτυπωτή 3D κατασκευάζονται τα πολύχρωμα διακοσμητικά τμήματα YOYO blades που τοποθετούνται στις πόρτες του.

Επίσης, με 3D printer κατασκευάστηκαν τα πρώτα μοντέλα του YOYO σε πραγματικό μέγεθος, για να αξιολογηθεί ο σχεδιασμός και να προκύψει η τελική μορφή του. Το αποτέλεσμα είναι ένα πολύ ξεχωριστό, νεανικό microcar, το οποίο διατίθεται σήμερα σε 20 χώρες του κόσμου, από σημεία πώλησης σε 113 διαφορετικές πόλεις.

Η XEV στην Ελλάδα

Το XEV YOYO έχει μπαταρία LFP 10,4 kWh που εξασφαλίζει αυτονομία έως 150 km, μήκος 2,53 m και ακτίνα στροφής 4,5 m που του επιτρέπουν να ελίσσεται εύκολα και να παρκάρει παντού, και άνετο χώρο για 2 επιβάτες και 180 lt για αποσκευές. Κάθε έκδοση διαθέτει πλούσιο εξοπλισμό άνεσης όπως A/C, ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκτρικούς καθρέπτες, είσοδο χωρίς κλειδί ,κεντρική οθόνη 7”, σύνδεση Bluetooth, 3 θύρες USB κ.ά.

Στη χώρα μας το XEV YOYO εισάγεται αποκλειστικά από το Spanos Group και διατίθεται μέσω επιλεγμένων συνεργατών σε όλη την Ελλάδα. Η τιμή του ξεκινά από τα 12.990 € με την κρατική επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2 και την επιδότηση για νέους έως 29 ετών.

 

 

XEV YOYO: Πώς κατασκευάζεται το κινέζικο microcar και ποια είναι η ασφάλεια που παρέχει στους επιβάτες  (Video) gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: