Ποιό κρασί ταιριάζει με την γαλοπούλα σας;

 

Αν έχετε καλέσει φίλους ή συγγενείς για το Χριστουγεννιάτικο δείπνο, δεν χρειάζεται να αγχωθείτε σχετικά με το τι κρασί πρέπει να σερβίρετε. Τα καλά νέα είναι ότι

δεν υπάρχει σωστή απάντηση. Η γαλοπούλα ταιριάζει  καλά με κόκκινο ή λευκό κρασί, ανάλογα με το τι εσείς και οι καλεσμένοι σας προτιμάτε. Η γαλοπούλα είναι προσαρμόσιμη και ο τρόπος που παρασκευάζεται καθώς και άλλα πιάτα για το γεύμα πραγματικά υπαγορεύουν το κρασί για να τα συνδυάσετε .

 

Για το τραπέζι των Χριστουγέννων όπου παραδοσιακά η γαλοπούλα έχει τον πρώτο λόγο, υπάρχουν

αρκετές προτάσεις που μπορούν να δημιουργήσουν καλούς γευστικούς συνδυασμούς.
Ένα σημαντικό στοιχείο στην επιλογή ενός κρασιού για την Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα ή οποιοδήποτε άλλο γεύμα, είναι ότι το κρασί δεν θα πρέπει να εξουδετερώσει ή να εξουδετερωθεί από τα υλικά του φαγητού.

Μία παραδοσιακή γαλοπούλα θα ταίριαζε αρμονικά με ένα ελαφρύ Αγιωργίτικο, ένα Λημνιό, και γιατί όχι με ένα Κοτσιφάλι η Λιάτικο. Ένα Pinot Noir -ακόμα και ένα Beaujolais- η  ένα Chianti Classico, είναι οι προτάσεις από Γαλλία και Ιταλία και αν προτιμούσατε κάτι από Νέο Κόσμο μια πολύ καλή πρόταση θα ήταν ένα Νεοζηλανδέζικο Pinot Noir. Στην περίπτωση που θα έπρεπε να διαλέξουμε ένα λευκό θα πηγαίναμε σε ένα Chardonnay περασμένο από βαρέλι. Γαλοπούλα Scaloppini θα ταίριαζε με ένα Sangiovese και η επιλογή μας σε λευκό θα ήταν ένα Chardonnay.

Καπνιστή γαλοπούλα θα συνδυαζόταν ωραιότατα με ένα Αγιωργίτικο περασμένο από βαρέλι, αλλά και με Malbec, Syrah, Zinfandel και Bourgogne Pinot Noir.
Αν η γέμιση είναι με κιμά θα μπορούσε να συνδυαστεί με Νεμέα περασμένη από βαρέλι, Αμερικάνικο Pinot Noir, Μerlot, Malbec, Rose, και για λευκό αξίζει να δοκιμάσετε με ένα Αλσατικό off-dry Gewurztraminer, ιδιαίτερα αν στη γέμιση περιέχει και σταφίδες.

seleo.gr-Lifestyle

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: