Οριστική ανάκληση αδειών 9 καταστημάτων στην Ηφαίστου!! – Το Υγειονομικό τσέκαρε και βρήκε άλλα ντ΄ άλλων – Αχαΐα

Οριστική ανάκληση αδειών 9 καταστημάτων στην Ηφαίστου!!   Το Υγειονομικό τσέκαρε και βρήκε άλλα ντ΄ άλλων   Αχαΐα

Έρχονται …θύελλες στον πεζόδρομο της Ηφαίστου στην Πάτρα, καθώς τα… μποφόρ που σήκωσαν οι αντιδράσεις των κατοίκων, οδήγησαν σε συντονισμένους ελέγχους οι οποίοι αποκάλυψαν σωρεία παραβάσεων και αυθαιρεσιών, πράγμα που σημαίνει ότι ορισμένοι εκ των καταστηματαρχών που δραστηριοποιύνται στον πλέον δημοφιλή πεζόδρομο της διασκέδασης, το έχουν ρίξει …έξω και ξεφαντώνουν με τρόπο που ουδεμία σχέση έχει με την άδεια λειτουργίας τους.

Μετά τις διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής, εισαγγελέας, δήμος και αστυνομία προχώρησαν σε συνδυαστικούς ελέγχους και ανακάλυψαν ότι σε πολλές εκ των περιπτώσεων ο νόμος είχε χρησιμοποιηθεί ως χαρτί …κουζίνας.

Πληροφορίες του thebest αναφέρουν ότι στον Δήμο Πατρέων έφτασε ένα έγγραφο του Υγειονομικού, στο οποίο γίνεται αναφορά σε σοβαρή τροποποίηση υγειονομικών όρων λειτουργίας των καταστημάτων και καλεί τον Δήμο να προβεί στις προβλεπόμενες ενέργειες για ανάκληση της άδειας λειτουργίας τους.

Το έγγραφο, το οποίο κοινοποιείται στον εισαγγελέα, το Β΄αστυνομικό τμήμα και τους κατοίκους, αναφέρεται σε παραβάσεις που ξεκινούν από την επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων και την ηχορύπανση και καταλήγουν στην προσφορά ειδών που δεν έχουν καμία σχέση με την άδεια λειτουργίας. Κάποια μάλιστα εκ των καταστημάτων ενώ έχουν άδεια λειτουργίας αναψυκτηρίων, έχουν μετατραπεί σε σωστά… εστιατόρια με πλούσιο μενού.

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο, παρά το γεγονός ότι δόθηκε προθεσμία για να συμμορφωθούν, αυτό δεν κατέστη δυνατόν και έτσι γίνεται εισήγηση για ανάκληση αδειών.

Αυτή, δηλαδή η οριστική ανάκληση θα είναι και η εισήγηση της δημοτικής αρχής στην συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής η οpοία θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη, παρουσία και των κατοίκων.

Η εισήγηση αφορά την ανάκληση λειτουργίας 9 καταστημάτων στην Ηφαίστου και την Γεροκωστοπούλου.

Γιώτα Κοντογεωργοπούλου

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: