Οι Beatles δεν υπήρξαν ποτέ

Οι Beatles δεν υπήρξαν ποτέΟι Beatles δεν υπήρξαν ποτέ

Δεν είναι και λίγες οι θεωρίες συνομωσίας που κατά καιρούς ακούστηκαν ή υιοθετήθηκαν από μερίδα του κοινού για τους Beatles. Μία από αυτές, τούς θέλει κατασκεύασμα των περιβόητων Illuminati, με στόχο τον έλεγχο των νέων και τη διαμόρφωση της προσωπικότητάς τους.

Μία άλλη υποστηρίζει ότι η μπάντα εμφανίζεται στο εξώφυλλο του δίσκου Abbey Road σαν σε νεκρώσιμη πομπή, γιατί ειδικά ο Πολ Μακάρτνεϊ που περπατά ξυπόλητος, είναι καιρό τώρα, μακαρίτης.

Ο υποτιθέμενος θάνατός του ήταν η αγαπημένη εικασία των συνωμοσιολόγων, μέχρι που πρόσφατα, από τις εσχατιές του διαδικτύου αναδείχτηκε μια ομάδα φίλων της μουσικής τουλάχιστον του συγκροτήματος, που μέσω της ιστοσελίδας με τον εύγλωττο τίτλο www.thebeatlesneverexisted.com, διατείνεται κάτι πιο απλό: οι Beatles, όπως μας παρουσιάστηκαν, δεν υπήρξαν ποτέ.

«Το θέμα είναι σοβαρό, όχι αστείο» διαβάζει κανείς σε ένα διαδικτυακό μανιφέστο το οποίο δεν είναι ακριβώς ξεκάθαρο πόσα άτομα έχουν συντάξει, «και αυτή η ιστοσελίδα είναι εδώ για να αποκαλύψει τις πράξεις εκείνων που εκμεταλλεύτηκαν αυτούς τους νεαρούς άντρες και εξαπάτησαν εμάς, τους θαυμαστές τους. Είναι εδώ για να υπερασπιστεί την όλων όσων ενεπλάκησαν σε αυτή την ιστορία χωρίς τη θέλησή τους.

»Είναι πλέον φανερό σε εμάς, έπειτα από εκτεταμένη και προσεκτική έρευνα, ότι ποτέ δεν υπήρξαν απλώς τέσσερις άνθρωποι γνωστοί σαν «Τζον», «Πολ», «Τζορτζ» και «Ρίνγκο» που αποτέλεσαν ένα ροκ” ν” ρολ συγκρότημα με το όνομα «Beatles» και έγιναν διάσημοι σαν το πρώτο σούπερ – γκρουπ του κόσμου».

Βασική υπόθεση των διαχειριστών της ιστοσελίδας, είναι ότι τέσσερις κοινοί θνητοί, δεν θα μπορούσαν ποτέ να δημιουργήσουν τόσο πλούσιο όσο των Beatles και την ίδια στιγμή να αντεπεξέλθουν στις κοινωνικές ή στις όποιες άλλες υποχρεώσεις τους.

Τα κύρια τεκμήρια, κατατεθειμένα με τη μορφή φωτογραφικού ή μαγνητοσκοπημένου υλικού, αφορούν σε ζητήματα όπως ανακολουθίες στο ύψος κάποιου «σκαθαριού» ή διαφορές στα του ανάμεσα σε φωτογραφίες της ίδιας περιόδου.

Όπως υπόσχεται η ιστοσελίδα, σύντομα αναμένεται να εξερευνηθούν και δύο ακόμα τομείς, σχετικοί με τις ανεξήγητες διακυμάνσεις στο μέγεθος, το σχήμα ή τη θέση που παρουσιάζουν τα και τα των μελών του συγκροτήματος.

«Όλα αυτά από μόνα τους», σημειώνεται ειδικά για το θέμα του κυμαινόμενου ύψους του Πολ Μακάρτνεϊ, «θα έπρεπε να παρέχουν αρκετές αποδείξεις για απάτη και δόλο. Το πώς αυτό επετεύχθη, δεν είναι απολύτως γνωστό. Υπάρχουν πάντως έννοιες όπως «ομοίωμα», «κλωνοποίηση», «συνθετικά ανθρωποειδή», «ρομποτοειδή» κοκ., όμως το τι ακριβώς συνέβη εδώ, παραμένει ακόμη μυστήριο. Αυτό που μπορούμε να δούμε ξεκάθαρα, είναι ότι «οι αντικαταστάτες», από τη μια μοιάζουν πολύ μεταξύ τους για να δεχθούμε την εκδοχή του σωσία (ακόμα και έπειτα από εγχείρηση, καθώς αυτή δεν εξηγεί τις υπόλοιπες μικροδιαφορές), από την άλλη διαφέρουν αρκετά ώστε να πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο.

»Τα ανθρώπινα αντίγραφα οποιασδήποτε μορφής, συνήθως αποδίδουν ένα 95-97% ομοιότητας και αυτό είναι που βλέπουμε εδώ».

ΠΗΓΗ: tanea.gr

Tags: , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: