ΟΓΑ: Έως αύριο η καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών – δεν θα δοθεί νέα παράταση

ΟΓΑ: Έως αύριο η καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών – δεν θα δοθεί νέα παράταση

Απο τον Βασίλη Αγγελόπουλο

Λήγει αύριο, Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου, η προθεσμία που έχει δώσει ο ΟΓΑ στους ασφαλισμένους αγρότες, για την πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών του α’ εξαμήνου 2015. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από τη διοίκηση του Οργανισμού, δεν πρόκειται να δοθεί νέα παράταση για την καταβολή των εισφορών.

Αυτό σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ, πρέπει να σπεύσουν να καταβάλλουν εμπρόθεσμα τις εισφορές τους, για να μην κινδυνεύσουν να βρεθούν μπροστά στην επιβολή προστίμων. Επίσης, η εμπρόθεσμη καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών, διασφαλίζει στους ασφαλισμένους το δικαίωμα στις παροχές υγείας του Οργανισμού, καθώς και στα προγράμματα Αγροτικής Εστίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι πληρωμές μπορούν να πραγματοποιηθούν σε οποιοδήποτε κατάστημα Τράπεζας ή ΕΛΤΑ, με την ειδική ειδοποίηση που έχει ήδη αποσταλεί στους ασφαλισμένους, καθώς και μέσω του e-banking των τραπεζών.

Σημειώνεται ότι η αρχική προθεσμία πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών ήταν έως τα τέλη Νοεμβρίου και δόθηκαν δύο παρατάσεις, αρχικά έως τις 16 Δεκεμβρίου και στη συνέχεια έως το τέλος του έτους.

Σύμφωνα με στοιχεία που προέρχονται από το α’ εξάμηνο του 2015, οι ενεργοί ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ δεν υπερβαίνουν τις 298.000, όταν το σύνολό τους ανέρχεται σε 640.000 άτομα.

Πηγή: dikaiologitika.gr

ergasia

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: