Ο Πούτιν παρακολουθεί χαμογελαστός τα στρατιωτικά γuμνάσια στη ρωσική άπω ανατολή – Δείτε βίντεο

Χαμογελαστός και αστειευόμενος με τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού εμφανίστηκε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος επιθεώρησε μεγάλη στρατιωτική άσκηση στη ρωσική Άπω Ανατολή.

Στα γuμνάσια με την ονομασία «Vostok» που διεξάγονται χιλιάδες χιλιόμετρα από τον πόλεμο στην Ουκρανία, μετέχουν επίσης στρατεύματα από την Κίνα και την Ινδία. Ωστόσο, δεν είναι σαφές, αν οι δυνάμεις των δύο χωρών μετείχαν στο τμήμα των γυμνασίων που παρακολούθησε ο Πούτιν.

Η υπηρεσία στρατιωτικών ειδήσεων Ζβεζντά παρουσίασε ένα βίντεο με τον Πούτιν να κάθεται δίπλα στον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού. Και οι δύο φορούν στρατιωτικά τζάκετ και αστειεύονται, ενώ ακούν μια τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του υφυπουργού του Σοϊγκού και του επικεφαλής του γενικού επιτελείου.

Μήνυμα ότι ο ρωσικός στρατός είναι σε ετοιμότητα παρά τις απαιτήσεις στην Ουκρανία

Με τα γuμνάσια «Vostok», ο Πούτιν φαίνεται να στέλνει το μήνυμα ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας είναι σε θέση να κάνουν αυτά που κάνουν συνήθως παρά τις απαιτήσεις του πολέμου στην Ουκρανία.

Το υπουργείο Άμυνας λέει πως στα πολεμικά γuμνάσια, που άρχισαν την 1η Σεπτεμβρίου, συμμετέχουν μόνο 50.000 στρατιώτες, ένα κλάσμα των 300.000 που είχε ανακοινωθεί πως είχαν συμμετάσχει το 2018. Δυτικοί στρατιωτικοί αναλυτές λένε πως και οι δύο αριθμοί είναι υπερβολικοί.

Ο ρωσικός στόλος εκτόξευσε πυραύλους κρουζ Kalibr

Σήμερα το υπουργείο Άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο του ναυτικού τμήματος των γυμνασίων, που δείχνει το ρωσικό στόλο του Ειρηνικού να εκτοξεύει πυραύλους κρουζ Kalibr, για τους οποίους ελέχθη ότι έπληξαν με επιτυχία ένα στόχο σε απόσταση μεγαλύτερη των 300 χιλιομέτρων.

Ο Πούτιν και ο κινέζος ηγέτης Σι Τζινπίνγκ ανακοίνωσαν το Φεβρουάριο μια σύμπραξη «χωρίς όρια», υποσχόμενοι να συνεργασθούν στενότερα εναντίον της Δύσης.

Η Ινδία έχει στείλει ένα στρατιωτικό απόσπασμα στα γuμνάσια. Η Ρωσία είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής στρατιωτικού υλικού της Ινδίας, η οποία συμμετείχε στα γuμνάσια ημέρες αφότου οι ΗΠΑ εξέφρασαν την ανησυχία τους για οποιαδήποτε χώρα πραγματοποιήσει τώρα τέτοιες ασκήσεις με τη Ρωσία.

Η Μόσχα λέει πως στα πολεμικά γuμνάσια συμμετέχουν επίσης αποσπάσματα και παρατηρητές από την Αλγερία, το Λάος, η Μογγολία, τη Νικαράγουα, τη Συρία και έξι πρώην σοβιετικές δημοκρατίες.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: