Ο «περίπατος» του Ρόσμπεργκ στο Σπα

Αυτή τη φορά ο Ρόσμπεργκ δεν έκανε λάθος εκκίνηση. Γιατί ενώ πάντα έκανε τον καλύτερο χρόνο και είχε την πολ ποζίσιον, όλο και κάποιο λάθος έκανε και βρισκόταν πρίν την πρώτη στροφή στη 2η η 3η θέση.

Η απουσία του Χάμιλτον – συνήθως ξεκίναγε από την 2η θέση- φαίνεται τον βοήθησε και χωρίς άγχος και αποφασιστικότητα μόλις έσβησαν τα κόκκινα φώτα ξεκίνησε για έναν αγώνα ρουτίνας. Έκανε εναν περίπατο και κέρδισε τους βαθμούς που ήθελε.

Ο 13ος αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1, στο  Σπά του Βελγίου τα είχε όλα εκτός από βροχή. Γιατί σ αυτήν την περιοχή συνηθίζεται να περνάει πάντα κάποια βροχή η να βρέχει στο ένα τμήμα της πίστας. Ευτυχώς χθες  δεν είχαμε βροχή. Ο Νίκο Ρόσμπεργκ έφερε την  Mercedes W07  πρώτη στον τερματισμό. Η έκπληξη όμως ήταν αλλού. Γιατί ενώ ο Νίκο Ροσμπέργκ ξεκίνησε πρώτος και έκανε  ήρεμα τον αγώνα του χωρίς να απειληθεί από κανέναν, ο Λιούις Χάμιλτον που ξεκίνησε από την πρό τελευταία θέση – ήταν στη σχάρα εκκίνησης με αριθμό 21- έκανε σλάλομ με συνεχόμενες προσπεράσεις για να τερματίσει τρίτος και να πάρει πολύτιμους βαθμούς. Ανάμεσα στις δύο Mercedes βρέθηκε στη δεύτερη θέση του πόντιουμ ο Ντάνιελ Ρικιάρντο με την Red Bull.

Στην αρχή του αγώνα, αμέσως μετά την εκκίνηση υπάρχει μια κλειστή δεξιά στροφή και ξεκινάει μια ευθεία κατηφορική. Εκεί στριμώχνονται όλοι για να πάρουν καλή θέση για την ευθεία. Εκεί οι δύο Ferrari με τους Σεμπάστιαν Φέτελ και Κίμι Ραϊκόνεν,  είχαν μια απροσδόκητη επαφή από κακό υπολογισμό των δύο πιλότων. Παράπλευρη απώλεια όμως είχε και η  Red Bull. Ταυτόχρονα ζημιά έπαθε και το μονοθέσιο του Ολλανδού Μαξ Φερστάπεν, που πήγε πριν  καν ξεκινήσει στα πίτς.

Στον 10 γύρο ο Δανός οδηγός Κέβιν Μάγκνουσεν τελείως ανεξήγητα έχασε τον έλεγχο του μονοθέσιου και βγήκε με πολλά χιλιόμετρα πάνω στις προστατευτικές μπαριέρες, παγώνοντας το επιτελείο της Renault. Ευτυχώς για το  μόνο που παραπονέθηκε ήταν ένα μικρό πόνο στο αριστερό του πόδι.

Το ατύχημα έγινε στην έξοδο της περίφημης στροφής Eau Rouge. Οι κριτές αποφάσισαν ότι έπρεπε να φτιαχτούν οι μπαριέρες ασφαλείας και έτσι βγήκε κόκκινη σημαία. Αυτό σημαίνει διακοπή του αγώνα και αρκετά νεύρα.

Την επόμενη Κυριακή, στις 4  Σεπτεμβρίου θα γίνει ο επόμενος αγώνας στην περίφημη  πίστα της Μόντσα.

 

Βαθμολογία οδηγών: Χάμιλτον 232, Ρόσμπεργκ 223, Ρικιάρντο 151, Φέτελ 128,Ραϊκόνεν 124, Φερστάπεν 115, Μπότας 62,Πέρεζ 58,Χούλκενμπεργκ 45,Μάσα 39

Βαθμολογία ομάδων: Mercedes 455, Red Bull 274, Ferrari 252, Force India 103,Williams 101,McLaren-Honda 48, Toro Rosso 45, Haas 28, Renault 6, Manor 1

Ο «περίπατος» του Ρόσμπεργκ στο Σπα

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: