Ο Kalle Rovanpera ξεκίνησε δυνατά στο Rally Sweden

Ο νεαρός Φινλανδός της Toyota,Kalle Rovanpera ξεκίνησε με πολλά χαμόγελα το ράλλυ στις παγωμένες ειδικές διαδρομές της Σουηδίας. Χθες αφού έκανε τον καλύτερο χρόνο στο shakedown στη συνέχεια κέρδισε και την 1η Ε.Δ Umea Sprint μήκους 5.16 km με χρόνο 3.23.3.

Ο Esapekka Lappi ενώ έδειχνε ότι θα ήταν ο βασικός αντίπαλος του Rovanpera είχε μια ατυχία. Σε ένα δυνατό φρενάρισμα για αλλαγή πορείας, ο κινητήρας του Hyundai έσβησε και δεν κατάφερε να τον βάλει σε λειτουργία γρήγορα με αποτέλεσμα να χάσει χρόνο.

Έτσι το δεύτερο καλύτερο χρόνο έκανε ο Ott Tanak (+1.6) που βρήκε το ρυθμό του με το καινούργιο για τον Εσθονό Ford Puma Rally1 .


2023 FIA World Rally Championship / Round 02 / Rally Sweden / 09-12 February, 2023 // Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRT

Τον τρίτο καλύτερο χρόνο έκανε ο Elfyn Evans (+3.1) ο οποίος σε αρκετά σημεία έδειχνε να οδηγεί «κρατημένος». Μετά το τελείωμα της πρώτης Ε.Δ είπε ότι τα snowbank είναι αρκετά σκληρά και μπορούν να προκαλέσουν εύκολα ζημιά στα αυτοκίνητα.

O Lappi (+3.9) έκανε τον 4ο καλύτερο χρόνο και την πρώτη πεντάδα συμπληρωσε ο Neuville (+5.0). Ο Βέλγος Thierry Neuville δήλωσε ότι δεν μπορούσε να καταλάβει το πόσο πρόσφυση είχε ο δρόμος και για το λόγο αυτό οδήγησε «φυλαγμένος».

Επιφυλακτικά στην πρώτη ειδική του αγώνα κινήθηκε και ο Takamoto Katsuta που βρίσκεται μπροστά από τον Craig Breen ο οποίος και αυτός αναφέρθηκε στην πρόσφυση τόσο στα σημεία φρεναρίσματος όσο και στις εξόδους των αργών στροφών.

Η σημερινή ημέρα ξεκίνησε στις 09.30 ώρα Ελλάδος και οι αγωνιζόμενοι θα κάνουν στο σύνολο 7 Ε.Δ. (106,6 αγωνιστικά  χιλιόμετρα).

Ο Kalle Rovanpera ξεκίνησε δυνατά στο Rally Sweden gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: