Ο Έλληνας Πρωταθλητής Ιορδάνης Σερδερίδης με τα χρώματα της M-Sport στο WRC 2023

Κάτω από την εργοστασιακή τέντα της M-Sport Ford, μαζί με τους Ott Tanak και Pierre- Louis Loubet θα βρίσκεται ο Έλληνας πρωταθλητής Ιορδάνης Σερδερίδης. Η ομάδα του Malcolm Wilson φέτος περιμένει μεγάλες στιγμές. Στο Monte Carlo ξεκινάει με τρία Puma Rally1. Τ πρώτο θα είναι με τον O Ott Tanak (που αποχώρησε από την ομάδα της Hyundai), το δεύτερο θα είναι με τον Pierre- Louis Loubet και το τρίτο με τον Ιορδάνη Σερδερίδη. Ο Έλληνας οδηγός θα αγωνιστεί με τα επίσημα χρώματα της M-Sport Ford, με το εργοστασιακό Puma Rally1, σε επιλεγμένους αγώνες του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Ράλλυ το 2023.

Πρώτος φετινός αγώνας στον οποίο θα λάβει μέρος ο Σερδερίδης, πάντα με τον πολύπειρο Fred Miclotte στο πλευρό του, θα είναι στις γαλλικές Άλπεις. Το Rally Monte Carlo παραδοσιακά ανοίγει την αυλαία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ WRC.

Ο πρώτος αγώνας του WRC 2023 ξεκινάει αύριο,  Πέμπτη 19 Ιανουαρίου με δύο νυχτερινές ειδικές διαδρομές και ολοκληρώνεται την Κυριακή 22 Ιανουαρίου μετά από 18 Ε.Δ, συνολικού μήκους 325 αγωνιστικών χιλιομέτρων.

O Malcolm Wilson έχει ανακοινώσει στον Σερδερίδη ότι θα τρέξει στο Rally Monte Carlo, στο Rally Mexico, στο Rally Sardenia, στο Rally Safari και στο Rally Acropolis. Δεν αποκλείεται ο Έλληνας οδηγός να τρέξει και σε άλλους αγώνες. Αυτό όμως θα εξαρτηθεί από το γενικότερο πρόγραμμα του S. Loeb.


Ιορδάνης Σερδερίδης

«Είμαι πολύ χαρούμενος που μου δίνεται η ευκαιρία να αποτελώ μέλος της M-Sport, μιας επαγγελματικής ομάδας, η οποία κατέκτησε τον τίτλο των κατασκευαστών το 2017. Έχω να μάθω πολλά ακόμα από τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2019, Ott Tanak αλλά και τον ραγδαία εξελισσόμενο Pierre-Louis Loubet», δήλωσε ο Έλληνας οδηγός και συμπλήρωσε:

«Η προσέγγιση μου στους αγώνες δεν αλλάζει και πρωταρχικός στόχος παραμένει η οδηγική μου βελτίωση αλλά και η απόλαυση του να οδηγώ ένα από τα καλύτερα αυτοκίνητα του WRC. Θα προσπαθήσω να μπω και φέτος σε κάποιους αγώνες στη βαθμολογούμενη 10αδα, να κάνω υπερήφανους τους συμπατριώτες μου στην Ελλάδα και να δικαιώσω τους χορηγούς μου για την εμπιστοσύνη τους»


Fred Miclotte

Το Monte Carlo δεν θα είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία για τον Ιορδάνη Σερδερίδη. Έχει αγωνιστεί εκεί τέσσερις φορές στο παρελθόν με καλύτερη του επίδοση την έκτη θέση στην κατηγορία WRC2 το 2014 με Ford Fiesta R5: «Είναι αλήθεια πως το Ράλλυ Μόντε Κάρλο είναι ο δυσκολότερος αγώνας του WRC με τις μεταβαλλόμενες συνθήκες να το κάνουν εντελώς απρόβλεπτο. Βασικός μας στόχος θα είναι να ολοκληρώσουμε τον αγώνα, κάτι που πετύχαμε μόνο μία φορά στις τέσσερις συμμετοχές μας, πάλι με αυτοκίνητο μάρκας Ford.

Σίγουρα θα είναι επιτυχία να τερματίσουμε στην πρώτη 20άδα του αγώνα. Θα είναι σημαντικό για εμάς να βρεθούμε για 300+ χιλιόμετρα του αγώνα πίσω από το τιμόνι του Puma Rally1, να δοκιμάσουμε διαφορετικές ρυθμίσεις στο στήσιμο και στην επιλογή ελαστικών και να προσεγγίσουμε τα όρια μας. Θα είναι μια μοναδική εμπειρία και ανυπομονώ», κατέληξε ο Έλληνας οδηγός.

 

Ο Έλληνας Πρωταθλητής Ιορδάνης Σερδερίδης με τα χρώματα της M-Sport στο WRC 2023 gr.

now24.gr-auto

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: