Ο S. Ogier κέρδισε το Shakedown και τις δύο νυκτερινές Ε.Δ στο Rally Monte Carlo

Χωρίς χιόνι και παγωμένες ειδικές διαδρομές το Rally Monte Carlo χάνει την αίγλη του. Το πρωί έγινε το shakedown σε μια μικρή και στενή διαδρομή από το Sainte-Agnes στο Peille μήκους 2,29 χιλιομέτρων. Οι Sebastien Ogier-Benjamin Veillas (Toyota GR Yaris Rally1) έκαναν τον καλύτερο χρόνο και έδειξαν τις προθέσεις τους.

Ωστόσο από τα αποτελέσματα αυτής της μικρής διαδρομής που έγινε σε στεγνή άσφαλτο, συμπεράσματα δεν μπορούν να βγουν.

Οι Sebastien Ogier-Benjamin Veillas (Toyota GR Yaris Rally1) έκαναν 1.44.6. Στη δεύτερη θέση με διαφορά 0,3” ήταν οι Kalle Rovanpera-Jonne Halttunen (Toyota GR Yaris Rally1) και στην τρίτη θέση με διαφορά 0,4” πλασαρίστηκε το δίδυμο Thierry Neuville-Martijn Wydaeghe (Hyundai i20 N Rally1). Ο O Tanak που τρέχει για πρώτη φορά φέτος με το Puma έκανε στο shakedown τον 7ο καλύτερο χρόνο.

Ο οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, Sebastien Ogier, αν τρέξει σε όλους τους αγώνες -δεν το έχει αποφασίσει ακόμη- θα επιδιώξει έναν 9ο παγκόσμιο τίτλο στο WRC.

H δεύτερη σεζόν της υβριδικής εποχής του WRC ξεκίνησε το βράδυ με δύο νυκτερινές ειδικές διαδρομές. Η πρώτη ήταν η La Bollene-Vesubie – Col de Turini 1 μήκους 15,12 χλμ. Η ειδική αυτή συγκέντρωνε πάντα χιλιάδες φίλους των αγώνων και ήταν πάντα χιονισμένη και σε αρκετά σημεία είχε αρκετό πάγο. Φέτος είναι στεγνή και σε μερικά σημεία είχε πάγο λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών.

Η δεύτερη ειδική διαδρομή που έγινε υπό το φως των προβολέων ήταν η La Cabanette / Col de Castillon μήκους 24,90 χλμ.

Τόσο στην πρώτη όσο και στη δεύτερη νυκτερινή τον καλύτερο χρόνο έκαναν οι Sebastien Ogier-Benjamin Veillas (Toyota GR Yaris Rally1). Στην πρώτη ειδική πίσω από τον Ogier ήταν ο Evans (+1.3) και στην 3η θέση ήταν ο Neuville (+6.0). Η έκπληξη ήταν η 4η θέση του Katsuta με +6.9’’

Στη δεύτερη ειδική και πάλι ο Ogier έκανε τον καλύτερο χρόνο. Ο Evans έκανε το δεύτερο καλύτερο χρόνο +6.0 και ο O.Tanak πλασαρίστηκε στην 3η θέση με +15.4

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2022 Kalle Rovanpera τόσο στην πρώτη ειδική όσο και στη 2η ειδική τερμάτισε στην 5η θέση. Δεν κατάφερε να βρει τη σωστή γόμα των ελαστικών και όπως είπε γλιστρούσε.

O Ιορδάνης Σερδερίδης, ο μόνος Έλληνας οδηγός που είναι εργοστασιακός είχε στη δεύτερη νυχτερινή ειδική διαδρομή έξοδο σε ένα παγωμένο σημείο του δρόμου.

 

 

 

«Δεν ξεκινήσαμε τον αγώνα με τον τρόπο που θέλαμε. Σε ένα πονηρό σημείο με πάγο στη δεύτερη ειδική του αγώνα βγήκαμε από το δρόμο χάνοντας πολύ χρόνο. Κολλήσαμε στον πάγο και δυσκολευτήκαμε να επανέλθουμε στη σωστή πορεία, χάνοντας περισσότερο από ένα λεπτό. Αυτά όμως έχουν οι αγώνες» δήλωσε ο Ιορδάνης Σερδερίδης αργά χθες το βράδυ.

Το θετικό είναι πως το πλήρωμα των Σερδερίδη- Miclotte ολοκλήρωσε χωρίς δυσάρεστα απρόοπτα την πρώτη ημέρα του αγώνα και θα συνεχίσει την προσπάθεια του τις επόμενες ημέρες με στόχο τη βελτίωση της θέσης του στην κατάταξη.

 

Οι δέκα πρώτοι μετά και από τη δεύτερη νυκτερινή ειδική διαδρομή

 

Σήμερα Παρασκευή,20 Ιανουαρίου, οι αγωνιζόμενοι θα κάνουν τρείς επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 105,34 αγωνιστικών χιλιομέτρων. Στις 10.05 ώρα Ελλάδος ξεκινάει η πρώτη ειδική της ημέρας Roure/Beuil. Η Cosmote Sport 5 δείχνει τις ειδικές διαδρομές του Rally Monte Carlo.

 

Ο S. Ogier κέρδισε το Shakedown και τις δύο νυκτερινές Ε.Δ στο Rally Monte Carlo gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: