Σεισμός στην Τουρκία: Πρωταθλήτρια στις διασώσεις η ΕΜΑΚ – Μεγαλύτερος αντίπαλος το κρύο

Πέντε από τους συνολικά 58 που ανασύρθηκαν μετά απο επιχειρησεις ζωντανοί στα συντρίμμια της Τουρκίας διέσωσε η ελληνική ΕΜΑΚ. Αυτή τη στιγμή από τα συνολικά 88 συνεργεία απο ολο τον κοσμο που πραγματοποιούν επιχείρησεις διάσωσης σε συνδυασμό με τις τουρκικές δυνάμεις, έχοντας μέχρι στιγμής εντοπίσει 58 επιζώντες, οι πέντε διεσώθησαν χάρη στην επέμβαση των ανδρων των δυο ελληνικών ομάδων της ΕΜΑΚ.

Αυτή είναι η εικόνα που έχουν από την online σύνδεση με την Τουρκία οι επικεφαλής του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων και Διάσωσης του Πυροσβεστικού Σώματος. Σύμφωνα με πληροφορίες το μεγαλύτερο πρόβλημα εστιάζεται στην πόλη της Αντιόχειας, οπου τα συνεργεία επιχείρησαν σε πέντε σε πολυκατοικίες και το μεσημέρι της Πέμπτης άλλαξαν τομέα, καθώς σε ο,τι έχει να κάνει με το κομμάτι των επιζώντων το έργο τους έχει ολοκληρωθεί.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cqdzsp8xj9ip)

Το δριμύ ψύχος και οι χαμηλες θερμοκρασίες που αγγίζουν τους — 5 έως — 7 βαθμούς καθιστά δύσκολο το έργο των ομάδων, οι οποίες μόλις πέσει το σκοτάδι επιχειρουν με μεγάλη δυσκολία, καθώς παγώνουν από το κρύο.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cqd6zvpvi0ld)

Εκτός από τον πυροσβέστη Κωνσταντίνο Νίκα, ο πατέρας του οποίου το 1995 είχε διασώσει στο σεισμό του Αιγίου το μικρό Ανδρέα, ιδιαίτερη είναι η περίπτωση του πυροσβέστη Κωνσταντίνου Αθανασοπούλου, ο οποίος όταν χθες διέσωσε ενα παιδάκι και το δεύτερο πέθανε στα χέρια του «λύγισε» και ξέσπασε σε λυγμούς, καθώς και ο ίδιος ειναι πατέρας ενος παιδιού πέντε μηνών, ενω και ο πατέρας του ήταν πυροσβέστης.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: