Ο Ιβάν Σαββίδης στη Βουλή

Ο Ιβάν Σαββίδης, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, μίλησε σήμερα στη Βουλή με την ιδιότητα του προέδρου των Ελλήνων της Ρωσίας.

Ειδικότερα, μίλησε στη Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς στο πλαίσιο του «Αφιερωματικού Έτους 2016 Ελλάδας – Ρωσίας» και της συνεχιζόμενης συζήτησης στην Επιτροπή για την ανάγκη «Επενδύσεων Ομογενών» στη χώρα μας, ενόψει της κατάθεσης του νέου αναπτυξιακού νόμου.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε πως « η Ελλάδα χάνει το επενδυτικό παιχνίδι…» καθώς όπως υπολόγισε ο μέσος χρόνος αναμονής έγκρισης μια επένδυσης ανέρχεται σε 2.812 ημέρες ή 7,5 χρόνια και αυτό θα πρέπει με το νέο αναπτυξιακό νόμο να αλλάξει.

Ο Ιβάν Σαββίδης επεσήμανε ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως μηχανισμός στήριξης επενδύσεων, αλλά ούτε και φορολογικά ή άλλα κίνητρα για όλους εκείνους που επιθυμούν να επενδύσουν στην Ελλάδα. Κάλεσε την κυβέρνηση να προσδιορίσει τους βασικούς κλάδους επενδύσεων και πρότεινε στο νέο νόμο να προβλέπονται ποινές για εκείνους που καθυστερούν και παρακωλύουν την χορήγηση άδειας.

Τη συζήτηση άνοιξε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, ο οποίος υποστήριξε πως έχει κατατεθεί στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής έκθεση για τον περιορισμό της αδειοδότησης των ξένων επενδύσεων και κατ’ επέκταση των επενδύσεων σε 6-8 μήνες.

typosthes.gr-Politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: