Ρουμανία: Ψευδώνυμο «βολίδας» είχε ο οδηγός του λεωφορείου – Η αγωνία της οικογένειας του 53χρονου νεκρού

Ένας άνδρας 53 ετών από τη Λάρισα έχασε τη ζωή του από το τροχαίο δυστύχημα με λεωφορείο γεμάτο Έλληνες τουρίστερ που έγινε την Παρασκευή (23/12) στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας. 

Ο άνδρας από τη Λάρισα, Νικόλαος Χλόπτσιος, ταξίδευε μαζί με τη σύζυγό του, η οποία είναι ανάμεσα στους τραυματίες του τροχαίου καθώς έχει κάνει ράμματο στο κεφάλι της, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχει σπάσει και πλευρά της.

Όπως αναφέρει το ελληνικό ΥΠΕΞ, τρεις από τους 24 τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, δύο εκ των οποίων είναι γυναίκες και ένας άνδρας. Στο λεωφορείο επέβαιναν συνολικά 48 Έλληνες – μαζί με τον οδηγό, από τους οποίους 24 είναι Λαρισαίοι, έξι από τον Βόλο και άλλοι 17 από τη Θεσσαλονίκη. Δεκαέξι από τους ταξιδιώτες που δεν είχαν τραυματιστεί πέταξαν για την Αθήνα νωρίτερα σήμερα, ενώ οι υπόλοιποι που παραμένουν στη Ρουμανία είναι είτε τραυματίες, είτε έχουν κάποιον δικό τους άνθρωπο τραυματία. 

Μια γυναίκα 30 ετών, βρίσκεται σε κώμα στη ΜΕΘ με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, επικαλούμενη τη γραμματέα Επικοινωνίας της πρεσβείας στο Βουκουρέστι, Ελένη Κωστούλα. Αργότερα αναμένεται να φύγει και λεωφορείο από την Ελλάδα για το Βουκουρέστι ώστε όσοι ταξιδιώτες επιθυμούν και έχουν πάρει εξητήριο να επιστρέψουν.

«Ο Βολίδας»

Το παρατσούκλι “βολίδα” είχαν δώσει φίλοι και συνάδελφοι στον 51χρονο Βολιώτη οδηγό του μοιραίου λεωφορείου που συγκρούστηκε με σιδερένια δοκό στο κέντρο του Βουκουρεστίου. Ο επαγγελματίας οδηγός ήταν ιδιαίτερα έμπειρος  ωστόσο δεν θεωρείται απίθανο να παραβίασε το όριο ταχύτητας που προβλέπει ο ΚΟΚ στο σημείο, τα 40χλμ/ώρα. «Ήταν σίγουρα μία άτυχη στιγμή. Δεν υπολόγισε καλά το ύψος ή δεν είδε τις προειδοποιητικές πινακίδες. Είναι όντως ένα επικίνδυνο σημείο που όλοι προσέχουμε όταν οδηγούμε εκεί» λέει στο TheNewspaper.gr συνάδελφός του από τον Βόλο.

Να σημειωθεί ότι μετά από έλεγχο που έκανε η Τροχαία στον οδηγό, δεν βρέθηκε ποσότητα αλκοόλ ή ναρκωτικών ουσιών στο αίμα του.

Το σπαρακτικό παράπονο της αδερφής του νεκρού

Ο Νικόλαος Χλόπτσιος άφησε την τελευταία του πνοή όταν το λεωφορείο παραβίασε πινακίδα προειδοποίησης ύψους και συνεθλίβει το πάνω μέρος του οχήματος.

Νωρίτερα σήμερα στην εκπομπή «Καλημέρα» του ΣΚΑΪ παρενέβη η αδερφή του ανθρώπου που έχασε τη ζωή του ξεσπώντας κατά των αρμοδίων καθώς όπως είπε «δεν μας έχει ενημερώσει κανείς για τον αδερφό μου και τη νύφη». 

«Δεν έχουμε καμία ενημέρωση. Πήραν την κόρη του αδερφού του και μας είπαν ότι είναι νεκρός. Η γυναίκα του αδερφού μου δεν είχε καμία ενημέρωση για το πού βρίσκεται», ανέφερε. Όπως είπε επίσης, ο 50χρονος άνδρας έχει μια κόρη 24 ετών και ακόμα έναν γιο 21 ετών. «Ζούμε ένα δράμα, δεν πήρε κανείς ένα τηλέφωνο. Πού είναι ο Δήμος της Λάρισας που είναι τόσοι δημότες εκεί» προσέθεσε η αδερφή του Νικόλαου Χλόπτσιου.

Συμπληρώνει η αδερφή του 50χρονου πως «εγώ θέλω να βοηθήσουν τα παιδιά, να στείλουν στα παιδιά έναν ψυχολόγο. Τι να κάνω εγώ από εδώ με τη μάνα μου που χτυπιέται; Έστειλε το παιδί της για διακοπές και το έχασε, δεν θα γυρίσει ποτέ. Πήγε μετά από τόσα χρόνια διακοπές με τη γυναίκα του και δεν θα γυρίσει ποτέ».

Έπειτα, είπε ζήτησε από τους αρμοδίους ενημέρωση για την κατάσταση της νύφης της καθώς δεν έχει τα πράγματά της και δεν μπορεί να επικοινωνήσει. «Θέλουμε να μάθουμε σε τι κατάσταση είναι η νύφη μου, να έχουμε μια ενημέρωση. Είναι χτυπημένη στο κεφάλι και τα πλευρά. Τους απεγκλώβισαν πρώτοι, όπως μας είπαν χθες. Από θαύμα επέζησε η νύφη μου που έχει να ανέβει Γολγοθά τώρα, να μεγαλώσει μόνη της τα παιδιά της. Για τον αδερφό μου, μας είπαν ότι χρειάζεται πέντε με έξι ημέρες να έρθει στην Ελλάδα».

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: