Ναπολιτάνο: Είμαστε στην κόψη του ξυραφιού

Ναπολιτάνο: Είμαστε στην κόψη του ξυραφιού

«Κάποιοι δείχνουν να μην αντιλαμβάνονται ότι η Ιταλία είναι στην κόψη του ξυραφιού σε ό,τι αφορά την διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος» που έχει κινήσει η ΕΕ, επισήμανε… ο Ιταλός πρόεδρος μιλώντας σε δημοσιογράφο της εφημερίδας της Ρώμης Ιλ Μεσατζέρο.

Ο Ναπολιτάνο υπογράμμισε ότι η χώρα έχει ιδιαίτερα στενά περιθώρια «για να μπορέσει να βγει από την ειδική διαδικασία επιτήρησης λόγω υπερβολικού ελλείμματος», απευθυνόμενος στον πολιτικό αυτό συντάκτη.

Η κύρια πρόκληση για την Ιταλία, κατά συνέπεια, είναι «γα γίνουν συγκεκριμένες κινήσεις για την ανάπτυξη, χωρίς να αθετηθούν οι υποχρεώσεις προς την Ευρωπαϊκή Ένωση», συνέχισε ο Ναπολιτάνο, αναφερόμενος στα πρώτα οικονομικά μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει αύριο η συνασπισμού του Ενρίκο Λέτα.

Αυτά περιλαμβάνουν την κατάργηση του φόρου πρώτης κατοικίας, με που ξεπερνά τα 7 δισεκατομμύρια , και την αναχρηματοδότηση του έκτακτου ταμείου ανεργίας, με 1,3 δισεκατομμύρια , κατά πληροφορίες.

«Δεν πρέπει να υπάρχουν πάντως υπερβολικές προσδοκίες σχετικά με τα μέτρα για την τόνωση της οικονομίας», σχολίασε ο Ναπολιτάνο στη συνομιλία του με τον δημοσιογράφο της Ιλ Μεσατζέρο. Ο πρόεδρος ελπίζει παράλληλα «να γίνουν αισθητές οι θετικές επιπτώσεις της απόφασης να καταβληθεί μέρος των χρεών του δημοσίου προς τις ιδιωτικές επιχειρήσεις».

Μέχρι τον Δεκέμβριο φέτος έχει προβλεφθεί η καταβολή 20 δισεκατομμυρίων ευρώ, και άλλων 20 για το 2014, με στόχο -όπως τονίζουν αναλυτές- να ευνοηθούν νέες επενδύσεις που αναμένεται να συμβάλουν στην οικονομική ανάκαμψη.

euro2day.gr
Ναπολιτάνο: Είμαστε στην κόψη του ξυραφιού Ναπολιτάνο: Είμαστε στην κόψη του ξυραφιού

Ναπολιτάνο: Είμαστε στην κόψη του ξυραφιού

Tags: , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: