Μητσοτάκης: Ο κ. Τσίπρας κυβερνά 1.414 ημέρες και πήγε τη χώρα πίσω

«Χαίρομαι ιδιαίτερα που σήμερα σε αυτόν εδώ το χώρο μπορέσατε και φτάσατε άνετα χωρίς να περάσετε από κλούβες ΜΑΤ που συνόδευαν τον Πρωθυπουργό όταν ήρθε και μίλησε ακριβώς σε αυτόν τον χώρο, πριν από κάποιους μήνες», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε κομματική εκδήλωση του κόμματος στην Τρίπολη.

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε θερμά για τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα που στηρίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Είπε ότι είναι άνθρωπος με ήθος και ακεραιότητα, εξαιρετικά επιτυχημένος αυτοδιοικητικός, έχει σχέδιο για την Πελοπόννησο και είναι από τους ανθρώπους που δεν επιλέγουν στη ζωή τον σίγουρο και εύκολο δρόμο.

«Ο Παναγιώτης Νίκας θα επανεκλεγόταν μετά βεβαιότητος Δήμαρχος Καλαμάτας. Επέλεξε, όμως, να πάρει το ρίσκο να εκπροσωπήσει όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου και είμαι σίγουρος ότι θα τον ανταμείψετε για αυτό εκλέγοντας τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, στις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές», ανέφερε.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η ΝΔ έκανε πολιτικές επιλογές και θέλει να δώσει στις Περιφερειακές εκλογές ένα έντονο πολιτικό στίγμα.

Και θέλουμε να κερδίσουμε και τις 13 Περιφέρειες και ο χάρτης των Περιφερειακών εκλογών να βαφτεί γαλάζιος», συμπλήρωσε.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφερόμενος στις εκλογικές αναμετρήσεις που θα γίνουν το 2019 είπε πως το νέο έτος θα σηματοδοτήσει τη μεγάλη πολιτική αλλαγή για τη χώρα.

«Δεν ξέρω πότε θα γίνουν οι Εθνικές εκλογές. Εύχομαι να γίνουν μια ώρα αρχύτερα. Όμως, πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα. Σε κάθε περίπτωση, στην κάλπη των Εθνικών εκλογών, θα πρέπει να έρθει η ώρα να κάνουν όλοι τον απολογισμό τους. Ο κ. Τσίπρας σε μια ομιλία του στη Βουλή, πριν από κάποιες μέρες, μας είπε ότι επί της ουσίας κυβερνά τη χώρα μόλις 100 μέρες. Ότι το ρολόι του χρόνου για τον ίδιο αρχίζει να τρέχει από τότε που δήθεν η χώρα βγήκε από το τρίτο Μνημόνιο. Κυβερνά όμως τη χώρα 1.414 ημέρες. 1.414 ημέρες που η χώρα, δυστυχώς, πήγε πίσω, οι Έλληνες έγιναν φτωχότεροι, η αξιοπρέπεια της χώρας καταρρακώθηκε, η οικονομία επέστρεψε σε βαθιά κρίση», συνέχισε, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Αναφερόμενος στο σκοπιανό είπε πως η ΝΔ είχε προειδοποιήσει έγκαιρα την κυβέρνηση «για τους μεγάλους κινδύνους που εγκυμονούσε η υπογραφή της άκρως προβληματικής Συμφωνίας των Πρεσπών».

Ο κ. Μητσοτάκης συμπλήρωσε: «Δυστυχώς δικαιωνόμαστε κάθε μέρα στην κριτική μας. Είχαμε πει ότι η αναγνώριση «μακεδονικής» γλώσσας και «μακεδονικής» εθνότητας συνιστά μια εθνική υποχώρηση την οποία καμία προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε κάνει. Με απλά λόγια, ο κ. Τσίπρας είπε «ναι» εκεί που όλοι οι προηγούμενοι είχαν πει «όχι». Εκεί που είχε πει «όχι» ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, εκεί που είχε πει «όχι» ο Κώστας Καραμανλής, εκεί που είχε πει «όχι» ο Αντώνης Σαμαράς, ο κ. Τσίπρας είπε «ναι». Επιτρέποντας με αυτόν τον τρόπο στον κ. Ζάεφ να έρχεται τώρα να μας κουνά το δάχτυλο. Να μας λέει: «Ποια Βόρεια Μακεδονία. Εμείς «Μακεδόνες» είμαστε, τη «μακεδονική» γλώσσα μιλάμε και θα διεκδικήσουμε αύριο να διδάσκεται και αυτή η «μακεδονική» γλώσσα επίσημα και στην πατρίδα μας». Του λέμε λοιπόν εδώ, από αυτόν τον τόπο που έχει τόσο βαρύ ιστορικό συμβολισμό, από την κοιτίδα της ελεύθερης Ελλάδος, ότι η Νέα Δημοκρατία ήταν, είναι και θα είναι απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών και θα αγωνιστούμε αυτή η συμφωνία να μην περάσει διότι υπονομεύει τα συμφέροντα της χώρας».

Επιπρόσθετα ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παίζει ένα ξεπερασμένο παιχνίδι προεκλογικών παροχών και πρόσθεσε: «Θα έρθει ο κ. Τσίπρας την Τρίτη στη Βουλή να μας πει ότι τελικά κατάφερε να μην κόψει τις συντάξεις τις οποίες ο ίδιος έκοψε και των οποίων η περικοπή θα ήταν αχρείαστη αν δεν είχε μεσολαβήσει ο κ. Τσίπρας. Και θα του θυμίσουμε ότι εμείς ήμασταν απέναντι σε αυτήν την περικοπή των συντάξεων».

Επεσήμανε επίσης ότι οι Έλληνες γνωρίζουν ότι αυτά τα 4 χρόνια η χώρα πήγε πίσω.

«Έβλεπα τις εικόνες από τα καμένα Εξάρχεια και νόμιζα ότι έβλεπα εικόνες από τη Συρία. Κάποιοι αντιμετωπίζουν αυτήν την πραγματικότητα ως τη νέα κανονικότητα. Τους λέμε ξεκάθαρα αυτά τα φαινόμενα με τη Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτά. Να τα ξεχάσουν. Η ανομία και η παραβατικότητα τελειώνει την επόμενη μέρα των εκλογών», ανέφερε σχετικά με τα θέματα της ασφάλειας.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για σκληρή εκλογική μάχη και για ισχυρό κύμα που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία και λέει «Φύγετε επιτέλους να τελειώνουμε μαζί σας».

«Αλλά δεν μου αρκεί μόνο αυτό. Διότι θέλω την επόμενη μέρα όχι απλά να πάρουμε μια ισχυρή λαϊκή εντολή, αλλά να είμαστε και μια καλή κυβέρνηση. Και για να είμαστε καλή κυβέρνηση θα πρέπει να εξηγήσουμε στους πολίτες γιατί το δικό μας σχέδιο για την Ελλάδα είναι το μόνο σχέδιο σήμερα το οποίο μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση», εξήγησε επαναλαμβάνοντας τις δεσμεύσεις του για λιγότερους φόρους και εισφορές, περισσότερες επενδύσεις και δουλειές.

Αναφέρθηκε και στο σχέδιό του για τα χρέη σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία με μία οριζόντια ρύθμιση 120 δόσεων και με ελάχιστη καταβολή τα 20 ευρώ για αυτούς που χρωστούν μικρά ποσά.

Είπε επίσης ότι το άσυλο καταργείται από την πρώτη μέρα της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και ξεκαθάρισε: «Το πανεπιστήμιο είναι δημόσιος χώρος και έτσι θα αντιμετωπίζεται από την αστυνομία, από τη Δικαιοσύνη και από όσους είναι επιφορτισμένοι για να τηρούν τον νόμο και την τάξη σε αυτόν τον τόπο».

Μιλώντας για τα διλήμματα για την επόμενη ημέρα της χώρας είπε ότι θα πρέπει να διαλέξουμε αν θέλουμε να είμαστε με τις ευκαιρίες για τους πολλούς ή με τα επιδόματα και τα ρουσφέτια για λίγους και αν τελικά θέλουμε να δώσουμε τρίτη ευκαιρία στον κ. Τσίπρα ή πρώτη ευκαιρία στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Αυτό είναι το τελικό δίλημμα των εκλογών. Και σε αυτήν την πορεία θα συναντηθούμε πολλοί», υπογράμμισε κάνοντας άνοιγμα σε ψηφοφόρους που δεν έχουν ψηφίσει ΝΔ ποτέ στο παρελθόν.

Πολιτική

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: