Μήνυση στην ΕΚΤ έκανε ο Γιάνης Βαρουφάκης

Μήνυση στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έκανε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης από κοινού με τον Γερμανό ευρωβουλευτή Φάμπιο Ντεμάζι.

Στόχος της μήνυσης είναι η απόκτηση πρόσβασης σε έγγραφο για την απόφαση της ΕΚΤ να παγώσει την χρηματοδότηση στις ελληνικές τράπεζες το 2015, γι’ αυτό ζητούν από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο να αναγκάσει την ΕΚΤ να αποκαλύψει το νομικό σκεπτικό στο οποίο βασίστηκε η απόφαση.

«Περιορίζοντας την ρευστότητα στον ελληνικό τραπεζικό τομέα για να αναγκάσει τις περικοπές στις συντάξεις, στις αυξήσεις φόρων και τις ιδιωτικοποιήσεις σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές, η ΕΚΤ παραβίασε την εντολή της», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ντεμάζι.

Αφότου απορρίφθηκε το σχετικό αίτημά τους στην ΕΚΤ, στράφηκαν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για να αποκτήσουν πρόσβαση στο έγγραφο.

“Η νομική εκτίμηση προηγήθηκε της απόφασης για πάγωμα της χρηματοδότησης κατά τουλάχιστον δύο μήνες. Η ΕΚΤ αποφάσισε να μην την αποκαλύψει για να προστατέψει τους νομικούς της συμβούλους και τις εσωτερικές της διαβουλεύσεις”, σημείωσε εκπρόσωπος της ΕΚΤ.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: