Μήνυμα Τσίπρα για «άστοχες» δηλώσεις: Θα μπουν κανόνες και αν παραβιάζονται θα υπάρχουν κυρώσεις

Στη σημερινή συνεδρίαση του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς τα στελέχη του κόμματος πως δεν επιτρέπονται λάθη επικοινωνίας με τα οποία δίνονται πατήματα στην κυβέρνηση, ενώ προειδοποίησε για κυρώσεις.

Τις προηγούμενες ημέρες οι δημόσιες τοποθετήσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου και της Θεοδώρας Τζάκρη προκάλεσαν διάφορα σχόλια εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα ο Αλέξης Τσίπρας να ασχοληθεί στη σημερινή συνεδρίαση με το ζήτημα των δηλώσεων από τα στελέχη του κόμματός του.

Ο κ. Τσακαλώτος είχε αναφέρει πως «πρέπει να είμαστε φειδωλοί όταν αποκαλούμε τους αντιπάλους μας απατεώνες», ενώ η Θεοδώρα Τζάκρη είχε αναφερθεί με πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς για τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, σε ραδιοφωνική της συνέντευξη.

«Η αντιπολίτευση μας πρέπει να είναι δομική και καθολική, αλλά και η παρουσία μας διαρκής σε αυτά τα μέτωπα. Μπροστά σε αυτές τις κρίσιμες συνθήκες για τη χώρα και τη κοινωνική πλειοψηφία απαιτείται από το σύνολο των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αυξημένη προσοχή και υψηλό αίσθημα ευθύνης», ανέφερε αρχικά ο Αλέξης Τσίπρας σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του κόμματος υποστήριξε πως: «δεν μπορούμε να επιτρέψουμε λάθη επικοινωνίας αλλά και πολιτικής, τα οποία θολώνουν το στίγμα μας, τις συλλογικές μας αποφάσεις μας και δίνουν ευκαιρίες στην κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη να βγουν από τη δύσκολη θέση στην οποία έχουν φέρει τους εαυτούς τους και τη χώρα».

«Κυρώσεις για όποιους παρεμβαίνουν τους κανόνες»

Επιπλέον, υπογράμμισε την ανάγκη να ληφθούν «συγκεκριμένες αποφάσεις και πολιτικά και οργανωτικά μέτρα» «προς αυτή τη κατεύθυνση».

«Να αποφασίσουμε συγκεκριμένους κανόνες και διαδικασίες, που θα τηρούνται από όλους. Και για όποιον τους παραβαίνει θα υπάρχουν κυρώσεις», προειδοποίησε, συμπληρώνοντας πως «ταυτόχρονα είναι σημαντικό να ενισχύσουμε τις συλλογικές μας διαδικασίες, ώστε η διαφορετική άποψη να κατατίθεται στα συλλογικά όργανα και να αποφασίζουμε συλλογικά» και «να μη δίνουμε ευκαιρία στους πολιτικούς μας αντιπάλους ή στα φιλικά τους ΜΜΕ να αξιοποιούν και να εκμεταλλεύονται άστοχες δηλώσεις ή ακόμα και υπαρκτές διαφωνίες».

«Σε κάθε περίπτωση, ούτε η κοινωνία ούτε οι άνθρωποι που μας στηρίζουν και περιμένουν στήριξη μέσα σε αυτές τις υγειονομικές, κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες, μπορούν αυτό να το ανεχθούν. Η ευθύνη όλων μας δεν είναι πρωτίστως απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, αλλά απέναντι στην κοινωνία που με αποκλειστική ευθύνη και πάλι της ΝΔ μπαίνει εκ νέου σε βαθύτατη κρίση», κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ανικανότητα της κυβέρνησης να σταθεί δίπλα στους ανθρώπους»

Επίσης ο Αλέξης Τσίπρας μεταξύ άλλων στη συνεδρίαση τόνισε πως: «η χώρα βρίσκεται μπροστά σε μια νέα συγκυρία. Η τριπλή κρίση βαθαίνει και πυροδοτεί πολιτικές εξελίξεις. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει χάσει τον έλεγχο και έχει αρχίσει να αποσταθεροποιείται.

Οι εγκληματικές της επιλογές στα ζητήματα της δημόσιας υγείας, σε συνδυασμό με τον τρόπο που άνοιξαν τα σχολεία και την καθημερινότητα στα ΜΜΜ, έχει φέρει την μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας στο κόκκινο», υπογράμμισε κατά την εισήγησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σημειώνοντας ότι «η ανασφάλεια των πολιτών γενικεύεται» και ότι «ταυτόχρονα με την υγειονομική κρίση, η οικονομική πολιτική του κ. Μητσοτάκη μας οδηγεί με ταχύτητα στην κοινωνική χρεοκοπία».

Ενώ έκανε επίσης, λόγο για «ανικανότητα της κυβέρνησης να σταθεί στοιχειωδώς δίπλα στους ανθρώπους που έχουν πληγεί από τις τελευταίες φυσικές καταστροφές» αλλά και για «κρεσέντο υποκρισίας στα εθνικά μας θέματα και κυρίως στο Μακεδονικό» που «συντείνουν καθοριστικά ώστε να αρχίζει να ξεκαθαρίζει στη συνείδηση του λαού μας η πολιτική απάτη του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ».

«Και όσοι έχουμε βρεθεί αυτές τις μέρες δίπλα στους ανθρώπους που υποφέρουν αυτό το διάστημα, το έχουμε διαπιστώσει», προσέθεσε, ενώ απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες επισήμανε πως είναι «καθήκον» όλων «το επόμενο διάστημα, ταυτόχρονα με την ανάδειξη της εναλλακτικής πρότασης», να βρεθούν «δίπλα στους αγώνες των πολιτών».

Όπως ανέφερε, «ήδη διαγράφονται τρία σημαντικά μέτωπα κινητοποιήσεων στην υγεία, την παιδεία και τον πολιτισμό».

Πολιτική

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: