MINI Cooper S Resolute Black Edition Enigmatic : Μια πρόταση για εκλεκτούς

Πάντα τα αυτοκίνητα της Mini ξεχώριζαν. Για το σχήμα τους, τις επιδόσεις τους, τα απίθανα κρατήματα στο δρόμο. Βέβαια ήταν τόσο χαμηλωμένα που πολλές φορές προβλημάτιζαν τους οδηγούς ιδίως αν οι δρόμοι δεν ήταν …τζάμι. Οι επαρχιακοί δρόμοι με τις τρύπες στην άσφαλτο ήταν ότι χειρότερο για τα απίθανα Mini.

Οι εποχές άλλαξαν, οι απαιτήσεις είναι διαφορετικές και οι σχεδιαστές προσαρμόστηκαν σ αυτό που ζητάει η αγορά. Πάντα τα αυτοκίνητα της Mini ήταν στην καρδιά της νεολαίας. Καλά γκάζια και τέλεια κρατήματα.

Το αυτοκίνητο όμως που έχουν ερωτευθεί οι γρήγοροι οδηγοί είναι το MINI Cooper S που αποτελεί- όσο κανένα άλλο μοντέλο- το βασικό εκφραστή των τυπικών χαρακτηριστικών MINI.

Οι σχεδιαστές που πάντα συνεργάζονται στενά με τους μηχανικούς διαρκώς ταρακουνάνε τα νερά της αγοράς. Και αυτό φαίνεται από την ανταπόκριση που έχουν στις πωλήσεις. Η τελευταία πρόταση της εταιρίας σίγουρα θα βρει δίπλα τους όλους τους υποστηρικτές του ωραίου αλλά και της πρόκλησης.

Η νέα πρόταση είναι το MINI Cooper S Resolute Edition σε Enigmatic Black. Είναι μια ειδική έκδοση για ειδικούς πελάτες που θέλουν να έχουν όλα τα πλεονεκτήματα ενός Mini Cooper S και ταυτόχρονα να ξεχωρίζουν στο δρόμο από τα άλλα Mini, με τη σκούρα απόχρωση Enigmatic Black .

Τα αποκλειστικά στοιχεία σχεδίασης και εξοπλισμού της Resolute Edition αναδεικνύουν ιδιαίτερα τα τυπικά γνωρίσματα του 3θυρου MINI . Η νέα εξωτερική απόχρωση Enigmatic Black με τη μυστηριώδη αύρα της υπογραμμίζει τη γεμάτη αυτοπεποίθηση εμφάνιση του MINI Cooper S στην Resolute Edition.

Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, η ανθρακί επένδυση οροφής δένει με τη μυστηριώδη γοητεία του σκουρόχρωμου αμαξώματος. Ασορτί σπορ καθίσματα σε αποκλειστικό φινίρισμα Black Pearl/Light Chequered από ύφασμα/δερματίνη σε συνδυασμό με μαύρα πλαϊνά στηρίγματα για τα πόδια και ίδιου χρώματος υποβραχιόνια, χαρίζουν στυλ και άνεση.

Το σπορ τιμόνι με δερμάτινη επένδυση Nappa, το έμβλημα της έκδοσης στην κάτω ακτίνα, καθώς και οι ειδικές επιφάνειες στο εσωτερικό, αποτελούν στάνταρ χαρακτηριστικά της Resolute Edition. Στο μαύρο φόντο τους, παράλληλες και ομοιόμορφες καμπύλες καμπύλες σε ανοιχτό χρυσαφί τόνο, σχηματίζουν ένα πρωτότυπο μοτίβο που αποπνέει μία ξεχωριστή αίσθηση.

Τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά της ειδικής έκδοσης αποκτούν πιο ατμοσφαιρικό χαρακτήρα με το Πακέτο Φωτισμού (Light Package) — με μονάδες LED που παρέχουν στοχευμένο φωτισμό εσωτερικού, καθώς και με το Ambient Light, που περιλαμβάνει στρογγυλό πλαίσιο χαραγμένο με λέιζερ για το κεντρικό όργανο, φωτεινές λωρίδες στις πόρτες και την περιοχή του cockpit, αλλά και φωτιζόμενες χειρολαβές θυρών και κατώφλια θυρών.

Το 3θυρο MINI είναι το αρχέτυπο μοντέλο της πολυτελούς κατηγορίας μικρών αυτοκινήτων. Η κλασική φιλοσοφία αμαξώματος του MINI Cooper S αποτυπώνεται στην ειδική έκδοση Resolute με ξεκάθαρη δέσμευση στις ιστορικές ρίζες της μάρκας. Τα τυπικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά MINI, όπως τα πλαίσια των προβολέων, τα πίσω φώτα και η μάσκα, καθώς και οι ειδικές για την έκδοση ρίγες στο καπό, έχουν φινίρισμα Resolute Bronze και περιλαμβάνουν την επιγραφή “RESOLUTE”. Η οροφή και τα καλύμματα των καθρεπτών διατίθενται προαιρετικά σε μαύρο και σε Enigmatic Black ή μπορούν να δημιουργούν μία συναρπαστική αντίθεση σε Pepper White.

Εκτός από το γενικότερο στήσιμο του αυτοκινήτου, υπάρχει το δυνατό χαρτί που κρύβεται κάτω από το καπό. Εκεί βρίσκεται ο δίλιτρος, τετρακύλινδρος κινητήρας με τεχνολογία MINI TwinPower Turbo, που έχει μέγιστη ισχύ 131 kW/178 hp και μέγιστη ροπή 280 Nm.

Το σπορ πνεύμα και ο συνδυασμός της δύναμης με την εμφάνιση κάνουν το MINI Cooper S στην Resolute Edition να ξεχωρίζει. Από στάση έως τα 100 χλμ το MINI Cooper S χρειάζεται 6,8 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 235 km/h.

Οι επίσημες μετρήσεις που έκαναν οι κατασκευαστές στην κατανάλωση καυσίμου σε συνδυασμένο κύκλο «έγραψαν» 6,6 – 6,2 l/100 km και εκπομπές CO2 σε συνδυασμένο κύκλο, 151 — 140 g/km.

Για τη συμπεριφορά του Cooper S στο δρόμο δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Όταν το οδηγήσεις στην πίστα ( για να κινηθείς γρήγορα και με ασφάλεια) τότε καταλαβαίνεις την έκφραση «στρίβει σαν τρένο».

Το αυτοκίνητο υποστηρίζεται από ένα χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, στάνταρ, ή ένα 7-τάχυτο Steptronic με διπλό συμπλέκτη, προαιρετικά.

Στον στάνταρ εξοπλισμό της ειδικής έκδοσης MINI Cooper S Resolute Edition από το Νοέμβριο υπάρχει το MINI Driving Assistant . Το σύστημα υποβοήθησης οδήγησης ενισχύει τόσο την ασφάλεια όσο και την οδηγική άνεση με πρόσθετα χαρακτηριστικά όπως το active cruise control (ACC). Τα MINI Driving Modes αποτελούν επίσης μέρος του πακέτου εξοπλισμού για το 3θυρο MINI Cooper S στην Resolute Edition. Με το πάτημα ενός διθέσιου διακόπτη, τα MINI Driving Modes μπορούν να χρησιμοποιούνται για την ενεργοποίηση ενός σπορ προφίλ για τα συστήματα κίνησης και ανάρτησης του οχήματος.

MINI Cooper S Resolute Black Edition Enigmatic : Μια πρόταση για εκλεκτούς gr.

now24.gr-auto

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: