ΑΝΟΙΞΕ – ΑΠΟΛΑΥΣΕ – ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΕ: Το ΟΛΥΜΠΟΣ bio μεγαλώνω, σε χάρτινες συσκευασίες ΤETRA PAK®, με μη αποσπώμενο καπάκι


Sponsored Content

Περίπου το 1/3 όλων των πλαστικών συσκευασιών δεν συλλέγεται και το πλαστικό μπορεί να πάρει εκατοντάδες χρόνια για να αποσυντεθεί, ενώ σχεδόν το 80% όλων των θαλάσσιων απορριμμάτων είναι πλαστικά. Αυτό το ποσοστό περιλαμβάνει καπάκια που δεν έφτασαν στην ανακύκλωση. Το πλαστικό που δεν φτάνει στην ανακύκλωση μπορεί να καταλήξει στο περιβάλλον, προκαλώντας ρύπανση και αυξάνοντας τα απορρίμματα στο αστικό περιβάλλον.

Μπροστά σε αυτήν την πρόκληση, μια νέα Ευρωπαϊκή Οδηγία για τα πλαστικά μιας χρήσης θα τεθεί σε ισχύ έως το 2024, ορίζοντας πως τα καπάκια πρέπει να μένουν προσαρτημένα στη συσκευασία.


Το ΟΛΥΜΠΟΣ bio μεγαλώνω ακολουθεί την κοινοτική νομοθεσία, και πλέον είναι διαθέσιμο σε χάρτινη συσκευασία Tetra Pak με μη αποσπώμενο καπάκι, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση των απορριμμάτων στο περιβάλλον και μειώνοντας το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα.

Ανοίγετε τη συσκευασία, γυρνώντας αριστερόστροφα και ανασηκώνοντας το καπάκι, σερβίρετε το αγαπημένο σας ρόφημα γάλακτος και κλείνετε το καπάκι, πιέζοντάς το προς τα κάτω μέχρι να ακούσετε το χαρακτηριστικό «κλικ». Το καπάκι παραμένει προσαρτημένο με τη συσκευασία σε όλη τη διαδρομή μέχρι και τον κάδο ανακύκλωσης, όπου θα συλλέγεται και θα ανακυκλώνεται μαζί με τη συσκευασία. Οι χρησιμοποιημένες συσκευασίες μπορούν να μετατραπούν σε άλλα είδη πολύτιμων προϊόντων όπως κεραμίδια στέγης, γλάστρες, χαρτομάντιλα, χαρτοπετσέτες και πολλά άλλα.


Η χρήση των νέων συσκευασιών με μη αποσπώμενα καπάκια έχει ως στόχο να μειώσει τα πλαστικά απορρίμματα από πλαστικά μιας χρήσης, κατά περισσότερο από το ήμισυ, αποφεύγοντας περιβαλλοντική ζημιά που διαφορετικά θα κόστιζε 22 δισεκατομμύρια ευρώ έως το 2030. Ακόμη, θα αποφευχθεί η εκπομπή 3,4 εκατομμυρίων τόνων ισοδύναμου CO2 έως το 2030 (πηγή European Commission: Single-use plastics: New EU rules to reduce marine litter).

Μάθετε περισσότερα εδώ

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: