Μία ιδιαίτερη κι εντυπωσιακή παραλία στην Κρήτη

Η Κρήτη έχει πολλές ομορφιές και πολλές παραλίες που αξίζει κανείς να ανακαλύψει. Μία από αυτές είναι και η φημισμένη Πρέβελη (γνωστή κι ως Λίμνη Πρέβελης ή Φοίνικας), όπου το κολύμπι σε αυτήν αποτελεί μία διαφορετική εμπειρία.

Η Πρέβελεη βρίσκεται περίπου 35 χιλιόμετρα νότια του Ρεθύμνου και όσοι την έχουν επισκεφτεί, συμφωνούν πως δεν θυμίζει σε τίποτα οποιαδήποτε άλλη παραλία της Κρήτης ή της Ελλάδας. Εξάλλου, πρόκειται για μια όμορφη, αμμουδερή παραλία με το δάσος από φοίνικες να την κάνει να φαίνεται εξωτική.

Αυτό που την κάνει ιδιαίτερη είναι ότι στο σημείο που βρίσκεται η παραλία, υπάρχουν και οι εκβολές του ποταμού Κουρταλιώτη, ο οποίος έχει αρκετό νερό, ακόμα και το καλοκαίρι. Έτσι, το αποτέλεσμα είναι να δημιουργείται μια μικρή λιμνοθάλασσα πριν χυθεί στη θάλασσα.

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ότι όποιος επιλέξει τη συγκεκριμένη παραλία για το μπάνιο του θα έχει την ευκαιρία να κολυμπήσει είτε στα νερά της θάλασσας, είτε στα νερά της λιμνοθάλασσας και του ποταμού!

Χάρη σε αυτό το ασυνήθιστο περιβάλλον που δεν συναντά κανείς εύκολα, η παραλία συγκεντρώνει πλήθος επισκεπτών κάθε χρόνο, ενώ οι φοίνικες στις όχθες του ποταμού προσφέρουν πλούσια σκιά σε όποιον θέλει να κάνει έναν μικρό περίπατο. Στην ειδυλλιακή αυτή παραλία οι επισκέπτες κάνουν μπάνιο στα κρυστάλλινα νερά και απολαμβάνοντας την άγρια βλάστηση στο εντυπωσιακό σκηνικό.

Ο επίγειος αυτός παράδεισος δεν είναι ιδιαίτερα οργανωμένος κι έτσι διατηρεί την παρθένα ομορφιά του. Πιθανόν επίσης αν βρεθείτε εκεί να τύχει να υπάρχουν ισχυροί άνεμοι λόγω του γεγονότος ότι η παραλία είναι ανοιχτή προς τα νότια. Το σίγουρο είναι πως αν την επισκεφθείτε θα απολαύσετε μια μοναδική, διπλή εμπειρία.

ellada

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: