Μέλος ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ: θα είμαστε ένα κόμμα ή συνομοσπονδία συνεργαζόμενων κομμάτων και κινήσεων;

Το μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Δρούζιας, με επιστολή που απέστειλε στην Πρόεδρο του κόμματος, Φώφη Γεννηματά, και τον γραμματέα της ΚΠΕ, εκφράζει τους προβληματισμούς του σχετικά με την επιτυχία του εγχειρήματος του Ιδρυτικού Συνεδρίου –που θα κρίνει και την επιβίωση του χώρου –, καθώς θέλει καθαρές προτάσεις και να είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την διαδικασία που θα ακολουθηθεί. Ακολουθεί η επιστολή:

Προς: Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ
Γραμματέα ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ
Κοιν: Μέλη ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ
Αθήνα, 18 Ιανουαρίου 2016
Αγαπητή Πρόεδρε,
Αγαπητοί σύντροφοι,
Με αφορμή την πρόταση της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά για την ανασύνταξη της Κεντροαριστεράς, σας στέλνω ορισμένες πρώτες σκέψεις.
Καταρχήν, θεωρώ τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία ένα πρώτο θετικό βήμα προς την κατεύθυνση ενοποίησης του χώρου, η οποία θα συμβάλλει θετικά απέναντι στον κατακερματισμό και την πολυδιάσπαση που πραγματοποιείται τα τελευταία χρόνια.
Σχετικά με την πρόταση θα πρέπει να υπάρξει διεξοδική συζήτηση τόσο εντός των θεσμικών οργάνων του ΠΑΣΟΚ όσο και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ώστε να προσδιοριστεί χρονοδιάγραμμα και συγκεκριμένος οδικός χάρτης.
Ειδικότερα, η εκλογή ηγεσίας του νέου φορέα (;) θα πρέπει να πραγματοποιηθεί αμέσως μετά από την διεξαγωγή της Προγραμματικής Συνδιάσκεψης και του Ιδρυτικού Συνεδρίου.
Υπενθυμίζω στο σημείο αυτό ότι η συγκεκριμένη πρόταση – ιδρυτικό συνέδριο εντός του πρώτου εξαμήνου του 2016 – αποτελεί και ομόφωνη απόφαση του τελευταίου συνεδρίου μας.
Η εκλογή νέας ηγεσίας έχει νόημα όταν θα υπάρξει ο νέος φορέας, όταν θα διαθέτει καταστατικό και οργανωτική δομή ψηφισμένα από Ιδρυτικό Συνέδριο,
Και αυτό γιατί το τι θα αποφασιστεί σε αυτό το Ιδρυτικό Συνέδριο αποτελεί σημαντική παράμετρο. θα είμαστε ένα κόμμα ή συνομοσπονδία συνεργαζόμενων κομμάτων και κινήσεων;
Για να γίνουν όλα αυτά, θα πρέπει επίσης να εξασφαλιστεί η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή κομμάτων, προσώπων και φορέων στο ίδιο το συνέδριο,
Όλοι αυτοί προβληματισμοί, δικοί μου και ίσως και άλλων συντρόφων μας, θα πρέπει να συζητηθούν διεξοδικά, προτού ξεκινήσει η υλοποίηση του εγχειρήματος. Τόσο εντός ΠΑΣΟΚ, με συνεδρίαση της Κεντρικής μας Επιτροπής, όσο και εντός Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
Η επιτυχία του εγχειρήματος –που θα κρίνει και την επιβίωση του χώρου – θέλει καθαρές προτάσεις και είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την διαδικασία που θα ακολουθηθεί.
Εύχομαι καλή δουλειά σε όλους μας.
Με εκτίμηση
Χρήστος Δρούζιας – Μέλος ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ

Action24.gr-Politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: