Λουκασέκνο: Χλευάζει την αποχώρηση των McDonald’s από τη Λευκορωσία – «Και εμείς ξέρουμε να κόβουμε ψωμί»

«Και εμείς ξέρουμε να κόβουμε το ψωμί στη μέση»: Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο χλεύασε σήμερα την αποχώρηση της αμερικανικής αλυσίδας ταχυφαγείων McDonald’s από τη χώρα του που θα αντικατασταθεί από ένα ρωσικό σήμα.

Από τις 22 Νοεμβρίου, τα 25 McDonald’s στη Λευκορωσία θα λειτουργούν με την επωνυμία «Vkusno i Tochka» («Νόστιμο. Tελεία»), τη ρωσική αλυσίδα που ανέλαβε τη διαχείριση των εστιατορίων του αμερικανικού ομίλου στη Ρωσία. Δεν δόθηκε καμία εξήγηση.

«Δόξα τω Θεώ, να φύγει!», δήλωσε σήμερα ο Λουκασένκο, κατά τη διάρκεια συνάντησης με εργαζόμενους του αγροτοδιατροφικού τομέα. «Πρέπει να κάνουμε οι ίδιοι αυτό που έκανε άλλοτε αυτό το McDonald’s», είπε.

«Και εμείς ξέρουμε να κόβουμε ψωμί στη μέση και να βάζουμε μέσα ένα κομμάτι κρέας, πατάτες και σαλάτα», είπε ο Λευκορώσος πρόεδρος.

Η McDonald’s παίρνοντας την απόφαση να διακόψει τους δεσμούς με τη Ρωσία λόγω των ενεργειών της στην Ουκρανία πούλησε τα ρωσικά εστιατόριά της τον Μάιο σε Ρώσο επιχειρηματία, ο οποίος αργότερα τα μετονόμασε σε «Vkusno & tochka».

Η αλυσίδα εστιατορίων KSB Victory, που διαχειρίζεται τα εστιατόρια McDonald’s στη Λευκορωσία, ανακοίνωσε στις 11 Νοεμβρίου ότι σύντομα θα αλλάξει το όνομά τους σε «Vkusno i Tochka» όπως στη Ρωσία.

Τα πρώτα εστιατόρια αυτής της αλυσίδας είχαν ανοίξει τις πόρτες τους στη Ρωσία στις 12 Ιουνίου, αντικαθιστώντας τα McDonald’s που εγκατέλειψαν τη χώρα ως απάντηση στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Το ίδιο έχουν κάνει και δεκάδες άλλες δυτικές μάρκες, όπως η Coca-Cola, η H&M και η Ikea.

Η Λευκορωσία είναι ο μοναδικός σύμμαχος της Ρωσίας στον πόλεμο αυτό, κυρίως επιτρέποντας στον ρωσικό στρατό να χρησιμοποιήσει ως βάση οπισθοφυλακής το έδαφός της για μια αποτυχημένη όπως αποδείχθηκε επίθεση στο Κίεβο.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: