Οργή στις ΗΠΑ για βίντεο που δείχνει λευκή φοιτήτρια να χτυπά και να βρίζει μαύρη υπάλληλο

Με χειροπέδες κατέληξε μία 22χρονη φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο του Κεντάκι, η οποία επιτέθηκε σωματικά και λεκτικά σε μαύρη υπάλληλο στην εστία της, όταν εκείνη την προσέγγισε για να τη βοηθήσει επειδή ήταν μεθυσμένη.

Το εξοργιστικό περιστατικό, το οποίο κατέγραψε αυτόπτης μάρτυρας με το κινητό του και δημοσιεύτηκε στα social media, σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής, σύμφωνα με τη New York Post. H Σοφία Ρόουζινγκ συνελήφθη στην είσοδο της εστίας Boyd Hall αμέσως μετά τα γεγονότα που καταγράφονται στο βίντεο, και αντιμετωπίζει πλήθος κατηγοριών, μεταξύ των οποίων η επίθεση και η αντίσταση κατά της Αρχής.

Όλα ξεκίνησαν όταν η 22χρονη λευκή κοπέλα, η οποία είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ στη βραδινή της έξοδο, επέστρεψε στην εστία όπου διαμένει. Η Κάιλα Σπρινγκ, η οποία είναι επίσης φοιτήτρια και εργάζεται στη ρεσεψιόν της εστίας για να καλύπτει ορισμένα από τα έξοδα των σπουδών της, είχε την… ατυχία να έχει βάρδια εκείνη των ώρα.

Βλέποντας τη μεθυσμένη γυναίκα να τρεκλίζει, την πλησίασε για να τσεκάρει αν είναι εντάξει, και τότε δέχθηκε μια τελείως απρόκλητη λεκτική επίθεση με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για την εμφάνισή της, το χρώμα του δέρματός της και την κοινωνική της τάξη.

«Δεν φταίω εγώ που είσαι μαύρη και άσχημη» έλεγε μεταξύ άλλων η 22χρονη στην υπάλληλο της εστίας, απαιτώντας να κάνει εκείνη κάποιες δικές της αγγαρείες και χρησιμοποιώντας επανειλημμένα ρατσιστικές βρισιές.

«Μπορείς σε παρακαλώ να σταματήσεις;», εμφανίζεται στο βίντεο να λέει η Σπρινγκ στην μεθυσμένη φοιτήτρια, ενώ προσπαθεί να την εμποδίσει να τη χτυπήσει, πιάνοντάς της τα χέρια. «Χριστέ μου, δεν πληρώνομαι αρκετά για όλο αυτό», σχολιάζει απηυδισμένη η υπάλληλος, ενώ η Ρόουζινγκ επαναλαμβάνει συνεχώς τις ίδιες βρισιές γελώντας.

Σύμφωνα με τη Σπρινγκ, προτού τελικά φτάσει η αστυνομία και συλλάβει την 22χρονη, εκείνη είχε ήδη προλάβει να της ρίξει αρκετές γροθιές, να την κλωτσήσει στο στομάχι και να της δαγκώσει το χέρι. Όταν ο αστυνομικός ζήτησε το όνομά της, εκείνη αρνήθηκε να το δώσει και έφτασε στο σημείο να επιτεθεί και σ’ εκείνον, όταν κατάλαβε ότι επρόκειτο να συλληφθεί.

Το Πανεπιστημιο του Κεντάκι καταδίκασε την επίθεση με δήλωση που εξέδωσε το πρωί της Κυριακής, τονίζοντας ότι η ασφάλεια των φοιτητών αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα και ότι πρόκειται να διεξαχθεί έρευνα για το περιστατικό.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: