Ξεκίνησε η καμπάνια του ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις για την Οδική Ασφάλεια

Την αξιόλογη προσπάθεια που ξεκίνησε το καλοκαίρι,λίγες ημέρες πριν το Ράλι Ακρόπολις,για να μειωθούν τα τροχαία δυστυχήματα συνεχίζει το Υφυπουργείο Αθλητισμού. 
Παράλληλα με τις εκδηλώσεις ανοιχτές στο κοινό, που διοργανώθηκαν τους περασμένους μήνες και θα εξακολουθήσουν κατά τη διάρκεια της χρονιάς ,σειρά στις δράσεις Οδικής Ασφάλειας του ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις, παίρνει μια καμπάνια μετάδοσης μηνυμάτων, βασισμένη στα πρότυπα αντίστοιχης της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Η καμπάνια για την οδική ασφάλεια  #3500Lives με τον Γιάννη Μπέζο έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο. Έτσι ώστε οι οδηγοί να είναι περισσότερο προσεκτικοί αλλά και οι συνοδηγοί να έχουν ενεργό ρόλο όταν διαπιστώνουν ότι κάποια από τα οικεία τους πρόσωπα παραφέρονται.

Την καμπάνια, που «τρέχει» με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και της Motorsport Greece, έχει αγκαλιάσει η αθλητική και η καλλιτεχνική κοινότητα, με εκπροσώπους των δύο χώρων να αναλαμβάνουν την επικοινωνία των δεκαπέντε χρυσών κανόνων Οδικής Ασφάλειας, όπως τους ορίζει η FIA.

Πρόκειται για τη δράση #3500Lives της FIA, η οποία στηρίζεται στα αποτελέσματα ερευνών, σύμφωνα με τις οποίες καθημερινά 3.500 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους εξαιτίας τροχαίων δυστυχημάτων.Ο ηθοποιός Γιάννης Μπέζος μεταφέρει το πάντα επίκαιρο μήνυμα που θέλει το αλκοόλ και την οδήγηση να αποτελούν δύο ασύνδετες έννοιες.

Έχει αποδειχθεί ότι ένα στα τρία θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα οφείλεται στην κατανάλωση αλκοόλ από εμπλεκόμενο οδηγό. Όταν κάποιος καταναλώνει οινοπνευματώδη ποτά, δεν έχει καθαρό μυαλό, οδηγεί απρόσεκτα, αδιαφορεί για τους ερυθρούς σηματοδότες, δεν σταματάει στα STOP η κινείται με μεγάλες ταχύτητες ,προκαλεί  άλλοτε ατυχήματα και άλλοτε δυστυχήματα. 

Στόχος της καμπάνιας είναι η «υπενθύμιση» στους οδηγούς ορισμένων φαινομενικά απλών πρακτικών, με γνώμονα τον περιορισμό της απώλειας ανθρώπινων ζωών στην άσφαλτο.Στο διάστημα που θα ακολουθήσει έως και το ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις 2022 που θα γίνει από τις 8-11 Σεπτεμβρίου 2022,  η καμπάνια θα συνεχίζει να «χτίζεται», διατηρώντας στο προσκήνιο την Οδική Ασφάλεια.

Ωστόσο ο υφυπουργός Λευτέρης Αυγενάκης που ασχολείται σοβαρά με τη μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων θα πρέπει να πείσει τόσο το υπουργείο Παιδείας όσο και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να γίνονται μαθήματα Οδικής Ασφάλειας στα σχολεία. Από μικρά τα παιδιά θα πρέπει να μαθαίνουν τους κανόνες ασφαλείας αλλά και να αποκτούν τον απαραίτητο σεβασμό έτσι ώστε όταν παίρνουν το δίπλωμα τους και βγαίνουν στους δρόμους να τους έχει γίνει συνείδηση το θέμα της ασφάλειας.

Θα πρέπει να ξέρουν ότι δεν θα θέτουν σε κίνηση τον κινητήρα του αυτοκινήτου αν προηγουμένως δεν έχουν δέσει τη ζώνη ασφαλείας. Αλλά και όταν οδηγούν δίκυκλα δεν θα πρέπει να κάνουν ούτε ένα μέτρο χωρίς κράνος.

Γιατί καλές είναι οι καμπάνιες η τα βίντεο που σοκάρουν αλλά αν το θέμα ασφάλειας δεν γίνει βίωμα των νέων οδηγών δυστυχώς τα νοσοκομεία θα γεμίζουν τραυματίες και οικογένειες θα ντύνονται στα μαύρα από την απώλεια αγαπημένων τους ανθρώπων.

Περικλής Χαλάτσης 

Ξεκίνησε η καμπάνια του ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις για την Οδική Ασφάλεια gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: