Η Ολυμπιακή Φλόγα με πρωταγωνιστή το Toyota bZ4X ξεκινάει για την Πόλη του Φωτός

Η  «ιερή» διαδρομή, ολοκληρώνεται σήμερα στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Η Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024», θα καλύψει σε σύνολο, συνοδεία του bZ4X, 5.202 χιλιόμετρα και 563 ναυτικά μίλια.

Το Toyota bZ4X είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα που συμμετέχει στην πιο απαιτητική διαδρομή για την Ελληνική Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία προς το “Παρίσι 2024”.

Μέχρι να φθάσει η Ολυμπιακή Φλόγα με τη συμβολή 600 Λαμπαδηδρόμων, στο τελευταίο Ελληνικό σταθμό αυτής της διαδρομής, το Καλλιμάρμαρο-Παναθηναϊκό Στάδιο, το Toyota bZ4X θα είναι πάντα δίπλα στους αθλητές που θα κρατούν τη δάδα. Ο τελευταίος λαμπαδηδρόμος επί ελληνικού εδάφους θα είναι ο «ασημένιος» ολυμπιονίκης στο πόλο Γιάννης Φουντούλης.

Συνολικά κατασκευάστηκαν 2.000 δάδες από ανακυκλωμένο ατσάλι, βάρους 1,5 κιλού. Στη φετινή λαμπαδηδρομία που διήρκησε 11 μέρες στη χώρα μας, πήραν μέρος στο σύνολό τους 600 λαμπαδηδρόμοι.

Σήμερα, Παρασκευή, 26 Απριλίου, πραγματοποιείται η Τελετή Παράδοσης της Φλόγας στο Καλλιμάρμαρο-Παναθηναϊκό Στάδιο. Για πρώτη φορά η Φλόγα θα φύγει από την Ελλάδα δια μέσου θαλάσσης με το ιστορικό ιστιοφόρο «Μπελέμ». Το ταξίδι για τη Μασσαλία θα ξεκινήσει αύριο, 27 Απριλίου.

Από εκεί 11.000 Λαμπαδηδρόμοι θα την κρατήσουν στα χέρια τους για να τη μεταφέρουν σε κάθε γωνιά της γαλλικής επικράτειας. Οικοδέσποινα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 είναι το Παρίσι.

Η Toyota Ελλάς, στο πλαίσιο της επίσημης συνεργασίας της με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) εξασφάλισε και παράδωσε έναν εξηλεκτρισμένο στόλο 13 οχημάτων, με σκοπό την ασφαλή μεταφορά των Αθλητών και των Μελών της Επιτροπής, καθ’ όλη τη διαδρομή της Λαμπαδηδρομίας.

Σ’ αυτή την διαδρομή, η Toyota διέθεσε το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό της μοντέλο, το  bZ4X, που θα κατέχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο προς το “Παρίσι 2024”. Το bZ4X διανύοντας την απαιτητική διαδρομή 5.200 χιλιομέτρων προσφέρει μοναδική εμπειρία οδήγησης, ασφάλειας και αξιοπιστίας που συνδυάζεται με την αμιγώς ηλεκτροκίνητη τεχνολογία.

Ποιο είναι το bZ4X

Στην καρδιά της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας “Παρίσι 2024”, το Toyota bZ4X δίκαια κατακτά τις εντυπώσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, αποδεικνύοντας ότι η τεχνολογία και η καινοτομία ΤΟΥΟΤΑ συνυπάρχει με την απόλυτη βιωσιμότητα.

Το BZ4X είναι το κορυφαίο Αμιγώς Ηλεκτρικό SUV με το απόλυτο Peace of Mind, βασισμένο στην 25ετή τεχνογνωσία και εμπειρία της Toyota στην ηλεκτροκίνηση.

Διαθέτει κορυφαία 4κινηση, εφάμιλλων δυνατοτήτων με το Land Cruiser, έχει τα πιο προηγμένα συστήματα ασφαλείας Toyota T-Mate από τη βασική έκδοση, διαθέτει τη μεγαλύτερη ικανότητα βύθισης, ενώ ενσωματώνει όλη τη γνώση και εμπειρία της Toyota στις μπαταρίες, και ως εκ τούτου παρέχουμε τη μοναδική και ασύγκριτη εγγύηση μπαταρίας έως 11 έτη ή 1.000.000χλμ.

Είναι το αμιγώς ηλεκτρικό SUV που ενσαρκώνει την ικανότητα της Toyota να προσφέρει υψηλές επιδόσεις και ασφάλεια, με την κορυφαία εγγύηση απόδοσης μπαταρίας στην αγορά, εξασφαλίζοντας επίσης την καλύτερη κατανάλωση στην κατηγορία του.

Το bZ4X είναι μόλις το πρώτο από μία ευρεία γκάμα Αμιγώς Ηλεκτρικών επιβατικών που θα λανσαριστούν μέσα στους επόμενους 18 μήνες, επεκτείνοντας περαιτέρω την πρόταση της Toyota στα BEVs, ως μέρος της Multi-Path στρατηγικής εξηλεκτρισμένων τεχνολογιών που ακολουθεί η μάρκα παγκοσμίως.

 

Η Ολυμπιακή Φλόγα με πρωταγωνιστή το Toyota bZ4X ξεκινάει για την Πόλη του Φωτός gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: