Κόσοβο: «Υπό έλεγχο» το μοναστήρι όπου είχαν ταμπουρωθεί ένοπλοι – Επικοινωνία Μπορέλ με Κούρτι και Βούτσιτς

Η κατάσταση επανήλθε σε ηρεμία μέσα στο μοναστήρι του βορείου Κοσόβου όπου είχαν ταμπουρωθεί σχεδόν τριάντα ένοπλοι άνδρες για αρκετές ώρες μετά τον θάνατο ενός αστυνομικού, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τζελάλ Σβέκλα.

«Ανακτήσαμε τον έλεγχο αυτής της περιοχής, έπειτα από αρκετές μάχες», δήλωσε ο Κοσοβάρος υπουργός Εσωτερικών κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Από το μεσημέρι, ένοπλοι άνδρες που είχαν ταμπουρωθεί στο μοναστήρι αυτό είχαν περικυκλωθεί από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Επικοινωνία Ζοζέπ Μπορέλ με Άλμπιν Κούρτι και Αλεξάνταρ Βούτσιτς

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ είχε επικοινωνία με τον Κοσοβάρο πρωθυπουργό Άλμπιν Κούρτι «μετά τη σημερινή αποτρόπαια και άνανδρη τρομοκρατική επίθεση εναντίον αξιωματικών της αστυνομίας του Κοσόβου», αναφέρει ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης.

Ο κ. Μπορέλ καταδίκασε με τον πιο έντονο τρόπο τη σημερινή επιθετικότητα. Επίσης, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια, τους συναδέλφους και τους οικείους του αστυνομικού που έχασε τη ζωή του εν ώρα υπηρεσίας και ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες αστυνομικούς.

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος είχε επικοινωνία και με τον Πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, κάνοντας έκκληση για την αποκατάσταση της ηρεμίας και της σταθερότητας.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: