Κέρδισε την ένσταση: Στην «κούρσα» της προεδρίας ο Άδωνις Γεωργιάδης

Δεκτή έκανε η ΚΕΦΕ της ΝΔ την ένσταση του “Αδωνι Γεωργιάδη όπως δήλωσε ο ίδιος ο βουλευτής πριν από λίγο.

Έτσι οι υποψήφιοι για την προεδρία της ΝΔ είναι τέσσερις, οι κ.κ Β. Μεϊμαράκης, Κ. Μητσοτάκης, Απ. Τζιτζικώστας και Α. Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι έγινε δεκτή η ένστασή του παρότι ήταν εκπρόθεσμος, ευχαρίστησε τους τρεις συνυποψηφίους του που υποστήριξαν ότι θα έπρεπε εξ αρχής να γίνει δεκτή η αίτησή του καθώς και τον πρώην πρωθυπουργό Α. Σαμαρά για τη σχετική παρέμβασή του.

Για τη χθεσινή απόφαση της ΚΕΦΕ είπε ότι τυπικά ήταν ορθή και τεχνικά σωστή.

Η… κούρσα της διαδοχής

Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) της ΝΔ συνεδρίασε σήμερα για να εξετάσει την ένσταση που υπέβαλε χθες ο Α. Γεωργιάδης, όταν η κατάθεση της υποψηφιότητάς του απορρίφθηκε ως εκπρόθεσμη.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, έφθασε τρέχοντας στα γραφεία της Συγγρού, λίγα λεπτά μετά τις 18:00 χθες το απόγευμα κι ενώ η διορία για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων είχε μόλις λήξει.

«Στο αυτοκίνητο πληροφορήθηκα, όχι από το κόμμα μου δυστυχώς, αλλά από δημοσιογράφους ότι απορρίφθηκε η υποψηφιότητά μου, γιατί ήρθα καθυστερημένος 6-8 λεπτά. Ζήτω συγγνώμη για την καθυστέρηση, έπεσα σε κίνηση στο δρόμο. Τη ΝΔ την αγαπάμε. Είμαι βέβαιος ότι όλοι θα προστατεύσουμε αυτή τη διαδικασία. Μίλησα με τους κ.κ Μεϊμαράκη και Τζιτζικώστα, οι οποίοι διαφωνούν με αυτή την απόφαση της ΚΕΦΕ και ζητούν να την επανεξετάσει. Δεν έχω βρει τον κ. Μητσοτάκη ακόμα, αλλά είμαι βέβαιος ότι έχει την ίδια άποψη» σημείωσε ο Α. Γεωργιάδης.

Σήμερα, μιλώντας στο Mega, ο Κυρ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι είναι υπέρ της υποψηφιότητας Άδωνι, σημειώνοντας ότι η απόρριψη μπορεί μεν να είναι σωστή ως προς το καταστατικό αλλά είναι εσφαλμένη ως προς την πολιτική ουσία, ενώ ανέφερε την 15η Νοεμβρίου ως μια καλή ημερομηνία για την διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας, ώστε να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος στους υποψήφιους για την ηγεσία του κόμματος.

Μάζεψε τις υπογραφές μέσω Twitter στο… και 8΄

Ο Α. Γεωργιάδης είχε φτάσει κυριολεκτικά τρέχοντας στα γραφεία της λεωφόρου Συγγρού το απόγευμα της Παρασκευής την ώρα που έληγε η προθεσμία για την επίσημη κατάθεση των υποψηφιοτήτων και των 50 υπογραφών που απαιτούνται.

Ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, στην προσπάθειά του να διεκδικήσει και αυτός το κορυφαίο κομματικό αξίωμα, είχε συγκεντρώσει μέχρι τις 3 το μεσημέρι 45 υπογραφές και, κατά τον προσφιλή του τρόπο, χρησιμοποίησε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να συμπληρώσει τον αριθμό.

«Επειδή με ρωτούν για τις υπογραφές, είμαστε στις 45, όσα μέλη της ΠΕ θεωρούν ότι αξίζει άλλη μία υποψηφιότητα ας προσέλθουν», κάλεσε τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ο κ.Γεωργιάδης.

Την ώρα που εξέπνεε η προθεσμία, ο κ.Γεωργιάδης τουίταρε «τις βρήκα, πάω» και ξεκίνησε για τα γραφεία της ΝΔ.

Οι κάμερες τον κατέγραψαν να μπαίνει στο κτίριο τρέχοντας.

typosthes.gr-Politiki

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: