Θέμα στο Variety η σειρά Maestro και η ενίσχυση της κινηματογραφικής βιομηχανίας από την κυβέρνηση

Στην πρώτη ελληνική σειρά που θα κατακτήσει τον κόσμο, στη στιγμή που το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης, στις 10 Νοεμβρίου 2022, λάνσαρε τη σειρά Agora Series, όπου παρευρέθηκαν όχι μόνο τηλεοπτικά και κινηματογραφικά στελέχη παγκοσμίου βεληνεκούς, αλλά και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρθηκε σε σχετικό ρεπορτάζ το μεγαλύτερο κινηματογραφικό περιοδικό του Hollywood, Variety.

Σύμφωνα με το Variety, απευθυνόμενος σε μια κατάμεστη αίθουσα στο ιστορικό Ολύμπιον, ο κύριος Μητσοτάκης υπογράμμισε τις προσπάθειες της κυβέρνησης για την στήριξη της βιομηχανίας του κινηματογράφου με τη λήψη μέτρων, όπως το ένα cash rebate ύψους 40% σε επιλέξιμες δαπάνες που πραγματοποιούνται από παραγωγές στην ελληνική επικράτεια και ένα κίνητρο φορολογικής ελάφρυνσης της τάξης του 30% για επιλέξιμες δαπάνες.

Σύμφωνα με τον ίδιο τον πρωθυπουργό, το προηγούμενο έτος φιλοξενήθηκαν στη χώρα 20 διεθνείς τηλεοπτικές παραγωγές, συμπεριλαμβανομένου και του κατασκοπικού θρίλερ “Tehran” του Apple TV Plus.

Πριν λίγες ημέρες, το Netflix ανακοίνωσε πως απέκτησε τα παγκόσμια δικαιώματα της σειρά Μαέστρο, σε σκηνοθεσία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη ο οποίος και πρωταγωνιστεί. Πρόκειται για την πρώτη ελληνική σειρά που θα προβληθεί μέσω της παγκόσμιας πλατφόρμας. Αυτή την στιγμή η σειρά προβάλλεται μόνο στο Mega, ενώ μέσω Netflix θα είναι διαθέσιμη για Ελλάδα και Κύπρο από τις 19 Δεκεμβρίου, και από τις αρχές του 2023 θα προβάλλεται σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με τη Veronica Vitali, Manager of Content (περιεχομένου) του Netflix Italia, η σειρά Μαέστρο είναι αυτό που αναζητούσε η πλατφόρμα: “Είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα σειράς που έχει έντονο το τοπικό στοιχείο, το ελληνικό. Ταυτόχρονα, όμως, προσεγγίζει παγκόσμια θέματα όπως η απαγορευμένη αγάπη, η ανθρώπινη φύση, οι διενέξεις, η οικογένεια. Και αυτό θεωρούμε πως θα κάνει τον κόσμο σε διάφορες πλευρές του πλανήτη να συνδεθεί με τη σειρά”.

Πέρα από την αξία της σειράς, σημασία έχει η επανάσταση που παρατηρείται σε εθνικό επίπεδο, με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα να παίζει καθοριστικό ρόλο παρέχοντας 64 εκατομμύρια δολάρια μέσω της εγγύησης τραπεζικών δανείων έως και 900.000 ευρώ για τον οπτικοακουστικό τομέα, στον οπτικοακουστικό τομέα.

Φαίνεται πως πλέον οι Έλληνες παραγωγοί έχουν στη διάθεσή τους μια σειρά χρηματοοικονομικών εργαλείων, καθώς και κίνητρα φορολογικής ελάφρυνσης, σύμφωνα με το Variety.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: