Kαταδίκη της Τουρκίας για μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί από το Συμβούλιο της Ευρώπης

Η μετατροπή της Αγιά Σοφιάς σε τζαμί από πλευράς Τουρκίας απασχολεί ξανά το Συμβούλιο της Ευρώπης, καθώς καταδίκασε τη συγκεκριμένη κίνηση. Το θέμα παραμένει επίκαιρο, παρά το γεγονός ότι η γειτονική χώρα συνεχίζει της προκλήσεις της και σε άλλα επίπεδα.

Η επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας, Ντόρα Μπακογιάννη, σε ανάρτησή της στο Twitter αναφέρει ότι τόσο η ελληνική όσο και η κυπριακή αντιπροσωπεία εδώ και μήνες ευαισθητοποιούν και κινητοποιούν τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης για την αξία της Αγιά Σοφιάς, ως μνημείου παγκόσμιας κληρονομιάς, συμβόλου θρησκευτικής ελευθερίας και ειρηνικής συνύπαρξης πολιτισμών, θρησκειών και λαών.

Στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτισμού της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, η μονομερής απόφαση της Τουρκίας καταδικάστηκε ως απαράδεκτη και ακατανόητη, ως μία κίνηση διχασμού και διακρίσεως που αντιβαίνει σε όλες της αρχές του Συμβουλίου. «Η Ευρώπη στέκεται απέναντι στην Τουρκία και τη συστηματική πολιτική παραβίασης δημοκρατικών αρχών και αξιών», σημείωσε η κ. Μπακογιάννη.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: