Κάηκαν σπίτια από την πυρκαγιά στην Κερατέα – Φόβοι για αναζωπύρωση το βράδυ

Κάηκαν σπίτια από την πυρκαγιά στην Κερατέα   Φόβοι για αναζωπύρωση το βράδυ

Κάηκαν από την στην – Φόβοι για το βράδυ

Δύο πύρινα μέτωπα, που εκδηλώθηκαν με διαφορά μισής ώρας το ένα από το άλλο το μεσημέρι του Σαββάτου, βρίσκονται σε εξέλιξη στην Κερατέα και απειλούν σπίτια σε κατοικημένες περιοχές.

Τουλάχιστον δύο σπίτια στον οικισμό Λουτρό, κοντά στη Δεψέλιζα,τυλίχτηκαν στις φλόγες σύμφωνα με τον δήμαρχο Λαυρεωτικής, Κώστα Λεβαντή.

Παρά το γεγονός ότι αυτή την ώρα στην περιοχή επικρατεί άπνοια, ο κ. Λεβαντής εξέφρασε την ανησυχία του για πιθανές αναζωπυρώσεις, καθώς μετά τη δύση του ηλίου έχουν σταματήσει οι ρίψεις νερού των αεροσκαφών και των ελικοπτέρων που επιχειρούσαν στην περιοχή.

Ο δήμαρχος Κερατέας εκφράζει υπόνοιες για εμπρησμό, καθώς η φωτιά ξεκίνησε σχεδόν ταυτόχρονα σε τρία διαφορετικά σημεία, τις θέσεις Λάκιζα, Σακκά και τη Χαράδρα Ωβριοκάστρου, και ανέφερε ότι η πρώτη εικόνα είναι πως καταστρέφεται ό,τι γλύτωσε από τις φωτιές του 1985.

Οι φωτιές στην Κερατέα εκδηλώθηκαν η πρώτη στις 14:55 στη θέση Σάκα και η δεύτερη στις 15:26 στη θέση Λάκιζα. Η πρώτη καίει χαμηλή βλάστηση, ενώ στη δεύτερη πυρκαγιά καίγονται και πεύκα. Και στις δύο περιοχές υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια, αλλά περισσότερο απειλητική είναι η πυρκαγιά στη θέση Λάκιζα, χωρίς ωστόσο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, να έχουν αναφερθεί ζημιές σε κάποια από τα σπίτια.

Επί τόπου βρίσκονται και ενεργούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς 100 πυροσβέστες με 40 οχήματα, 20 άτομα πεζοπόρα και έξι οχήματα των δήμων. Νωρίτερα, στο έργο της κατάσβεσης έπαιρναν μέρος  δύο αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα.

Μία ακόμα μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή του Αλιβερίου Ευβοίας.

Η πυρκαγιά στο Αλιβέρι, εκδηλώθηκε στις 11:40 το πρωί σε χαράδρα με ξερά χόρτα, στην περιοχή Λέπουρα. Ωστόσο, πριν λίγο αναζωπυρώθηκε λόγω των ισχυρών ανέμων, χωρίς όμως να απειλεί κατοικημένη περιοχή. Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 40 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 14 άτομα πεζοπόρα, τρία οχήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εμώ νωρίτερα επιχειρούσαν δύο αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: