Η ιστορία του δημιουργού του Airbnb- Πώς ένα ταξίδι τον έκανε δισεκατομμυριούχο!

Τι μπορεί να κάνει ένα μεγάλο οδικό ταξίδι ακόμα καλύτερο; Ένα καλό αμάξι, η καλή μουσική, η καλή παρέα και… το να γίνεις δισεκατομμυριούχος στο τέλος του δρόμου!

 

Αυτό είναι λίγο πολύ, αυτό που συνέβη στο παιδί-θαύμα της τεχνολογίας, Nathan Blecharczyk, όταν έφυγε από το σπίτι του Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ και κατευθύνθηκε δυτικά για να μείνει στην εκπληκτική Pacific Coast Highway.

Ο ίδιος ο Blecharczyk θεωρεί αυτό το ταξίδι που έκανε με την σύντροφό του Ελισάβετ το 2006 ως το κλειδί στην απαρχή για την ανάμειξη του με τις startup και την ιστοσελίδα καταλυμάτων, Airbnb.

«Το ταξίδι στην Καλιφόρνια σίγουρα άλλαξε τη ζωή μου», είπε στο CNN ο Blecharczyk. «Μου άνοιξε τις πόρτες σε ένα νέο κόσμο».

Παιδί-θαύμα στους υπολογιστές

Αυτός ο νέος κόσμος ήταν, φυσικά, η Silicon Valley, η περιοχή που εκτείνεται από το νότιο άκρο του San Francisco Bay Area και τις τελευταίες δεκαετίες υπήρξε το «χωνευτήρι» της διαδικτυακής επιχειρηματικότητας.

Ο Blecharczyk, ο οποίος υπήρξε επικεφαλής του τεχνικού τμήματος Airbnb, από τότε που ιδρύθηκε το 2008, ήταν επιτυχημένος προγραμματιστής πολύ πριν βγει στο δρόμο.

Μεγαλώνοντας στη Βοστώνη, ο γιος ενός ηλεκτρολόγου μηχανικού, λέει ότι ήταν αυτοδίδακτος προγραμματιστής από την ηλικία των 12.

«Στο γuμνάσιο είχα μια επιχείρηση που δημιουργούσα προγράμματα λογισμικού», λέει. «Έβγαλα σχεδόν ένα εκατομμύριο δολάρια με αυτόν τον τρόπο. Αυτή ήταν η βάση για τη συνεχή επιδίωξη της επιχειρηματικότητας μου».

Αυτό τον οδήγησε στο Χάρβαρντ και μετά από κάποιες περιπλανήσεις στην Ευρώπη, βρέθηκε στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ.

Λίγο αργότερα ήταν που ένιωσε την ανάγκη να ξαναφύγει.

«Είχα ακούσει πολλά για την Δυτική Ακτή κυρίως για ευκαιρίες ως προς την επιχειρηματικότητα και την τεχνολογία. «Έτσι, ξεκίνησα ένα οδικό ταξίδι από το Σαν Ντιέγκο, μέσα από το Λος Άντζελες, μέσα από το Σαν Χοσέ και το Σαν Φρανσίσκο…».

Εκεί συναντήθηκε με τους φίλους που εργάζονται σε αναδυόμενες υπερδυνάμεις, όπως το Facebook και τη Google που του «άνοιξαν τα μάτια», όσον αφορούσε στις δυνατότητες της Silicon Valley.

«Βρήκα δουλειά και μέσα σε μια εβδομάδα εγκαταστάθηκα στο Σαν Φρανσίσκο. Χρειαζόμουν ένα μέρος για να ζήσω», θυμάται ο Blecharczyk. Ήταν τότε που συνάντησε τον Joe Gebbia, τον συνιδρυτή της Craigslist, κατά τύχη και στην συνέχεια δημιούργησαν την Airbnb.

Επτά χρόνια μετά το ξεκίνημα του σάιτ, το οποίο διαφημίζει τώρα διαμονές σε δύο εκατομμύρια σπίτια σε όλο τον πλανήτη, ο Blecharczyk έχει πραγματοποιήσει ταξίδια σε 42 χώρες, αλλά όπως δηλώνει ο ίδιος εκείνο το ταξίδι στην Καλιφόρνια θα παραμένει πάντα το πιο σημαντικό.

newmoney.gr

seleo.gr-Diethni

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: