Η Hyundai Motorsport ετοιμάζεται για το Ράλι Σαφάρι Κένυα

Μετά το εντυπωσιακό 1-3 που έκανε η ομάδα της Hyundai στο ράλι της Σαρδηνίας, τώρα ετοιμάζεται πυρετωδώς για τον επόμενο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι της FIA (WRC) που θα γίνει από τις 23 έως τις 26 Ιουνίου στην Κένυα.

Εκεί το έδαφος είναι τραχύ και ανώμαλο. Αλλού είναι βατό και αλλού τόσο σκληρό που οι αγωνιζόμενοι αποφεύγουν τα «τυφλά» άλματα στην άγρια φύση.

Η Hyundai Motorsport κατέκτησε τη νίκη και την τρίτη θέση σε ένα ανταγωνιστικό Rally Italia Sardegna, σημειώνοντας την πρώτη νίκη της ομάδας με το Hyundai i20 N Rally1. Το πλήρωμα  Ott Tänak και Martin Järveoja εξασφάλισαν διαφορά νίκης πάνω από ένα λεπτό. Ο Dani Sordo με το συνοδηγό του  Cándido Carrera κατέκτησαν το δεύτερο συνεχόμενο βάθρο της σεζόν στην τρίτη θέση.

Τώρα όλες οι εργοστασιακές ομάδες «ψάχνουν» λύσεις για νίκη στον αγώνα – τον 6ο της φετινής χρονιάς- που θα γίνει στην περιοχή γύρω από τη λίμνη Naivashe που βρίσκεται 100 χλμ ΒΔ από το Ναϊρόμπι.

Η Toyota δεν τα πήγε καθόλου καλά στη Σαρδηνία. Θέλει πάση θυσία νίκη και τερματισμό από όλα τα Yaris.


Craig Breen (IRL) Paul Nagle (GB) (Τeam M-Sport Ford WRT)

Η Motor Sport που στον τελευταίο αγώνα έκανε το 2-4 θέλει νίκη για τη μάχη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών.

Μάλιστα επιστράτευσε τον 9 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή WRC Sebastien Loeb. Ο Γάλλος πρωταθλητής μαζί με τη συνοδηγό του Isabelle Galmiche κάνουνβ τα πρώτα περάσματα με ένα Puma Hybrid προκειμένου να εντοπίσουν τις παγίδες του ράλι στην Κένυα.

Ο Tänak που έκανε μια αριστοτεχνική εμφάνιση κερδίζοντας τον πρώτο του αγώνα WRC μετά το Arctic Rally Φινλανδίας με διαφορά πάνω από ένα λεπτό συγκέντρωσεεννέα νίκες στις stages και έφθασε τις 300 νίκες σε stages στο WRC, θέλει νίκη. Θέλει βάθρο. Η απόσταση από τον Kalle Rovanpera είναι ακόμη μεγάλη και θέλει να κλείσει η ψαλίδα.

Νίκη θέλει και ο έμπειρος Dani Sordo που με το συνοδηγό του Cándido Carrera έκαναν έναν εκπληκτικό αγώνα στη Σαρδηνία. Ο Sordo αν και δεν έχει μάθει πολύ καλά το αυτοκίνητό του ωστόσο κάνει ιδανικούς χρόνους. Το δίδυμο της Hyundai τερμάτισε στην 3η θέση στη Σαρδηνία.

Ο πιο γρήγορος από όλους είναι ο Thierry Neuville. Μαζί με το συνοδηγό του Martijn Wydaeghe κάνουν θαύματα αλλά δεν είναι τυχεροί. Στην Κένυα ελπίζουν να μην έχουν αβαρίες.

Η Hyundai Motorsport ετοιμάζεται για το Ράλι Σαφάρι Κένυα gr.

now24.gr-auto

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: