Η FIA ενέκρινε την ένταξη του Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα  

Εκτός από το Ράλλυ Ακρόπολις  που μετράει στο παγκόσμιο Πρωτάθλημα WRC, η Ελλάδα θα έχει άλλον έναν αγώνα αξιώσεων στο Ευρωπαϊκό Ημερολόγιο. Η αντίστοιχη Επιτροπή της FIA ψήφισε την ένταξη του Ιστορικού  Ράλλυ Ακρόπολις στο European Historic Rally Championship 2023. Ο ελληνικός αγώνας που έγινε το περασμένο καλοκαίρι παρουσίασε ιδιαίτερο ενδιαφέρον  και έθεσε υποψηφιότητα για την ένταξη του στο διεθνές πρόγραμμα. Ο ελληνικός αγώνας ιστορικών αυτοκινήτων ψηφίστηκε από τα μέλη της FIA και έτσι το 2023 θα μετράει στο European Historic Rally Championship 2023.

Δεν απομένει τώρα παρά η τυπική έγκριση  από το Παγκόσμιο Συμβούλιο του Motorsport, το κεντρικό όργανο αποφάσεων της Διεθνούς Ομοσπονδίας για τους αγώνες. Πιθανότητα το Ιστορικό Ακρόπολις του 2023 δεν θα διεξαχθεί, όπως παραδοσιακά συνέβαινε, το καλοκαίρι αλλά το τρίτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου (2023).

Το γεγονός ότι η FIA ενέκρινε την ένταξη του ελληνικού αγώνα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αυτό οφείλεται στην πολύ καλή δουλειά που έκαναν οι Έλληνες οργανωτές στην αναγέννηση του Ιστορικού Ράλλυ τον Ιούνιο του 2022.  Ικανοποίησε τους εκπροσώπους της Διεθνούς Ομοσπονδίας και ενέκριναν την ένταξή του στα μεγάλα σαλόνια.

Η ένταξη του Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις στο πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ιστορικών Ράλλυ 2023, όταν οριστικοποιηθεί, θα αποτελέσει μια σπουδαία στιγμή για τον ελληνικό μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Η FIA ενέκρινε την ένταξη του Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα   gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: