Guardian: H Ελλάδα στέλνει αστυνομία στα νησιά για να ενισχύσει τους ελέγχους

Σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ευρώπη ο ελληνικός τουρισμός έχει πάει καλά από τότε που άνοιξε για να υποδεχθεί ξένους ταξιδιώτες σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα

Τα νησιά Μύκονος και Ίος μπορεί να «κλείσουν» καθώς τα ποσοστά των κρουσμάτων της μετάλλαξης «Δέλτα», αυξάνονται μεταξύ των νέων με τις ελληνικές αρχές να αναπτύσσουν αστυνομικές δυνάμεις στα hotspot της Covid καθώς η τουριστική περίοδος της χώρας κινείται σε υψηλή ταχύτητα εν μέσω της ανησυχητικής εξάπλωσης των μεταλλάξεων του κορωνοϊού.

Όπως σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα «Guardian», οι αρχές προχώρησαν στην ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας σε δύο νησιά, τη Μύκονο και την Ίο, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για τους τοπικούς επιχειρηματίες που δεν συμμορφώθηκαν με τα περιοριστικά μέτρα που αποσκοπούν στον περιορισμό της πανδημίας της νόσου.

Περίπου 186 αστυνομικοί βρίσκονται ήδη στη Μύκονο, ενώ πριν από ένα χρόνο, ήταν 56.

Χθες, άλλοι 30 αστυνομικοί, υποστηριζόμενοι από αξιωματούχους ασφαλείας και μυστικούς πράκτορες, μετέβησαν στην ‘Ιο, το κυκλαδίτικο νησί μήκους 11 μιλίων, δημοφιλές στους νεαρούς τουρίστες που διασκεδάζουν στα μπαρ, τις ντίσκο και τα κλαμπ με ροκ μουσικής.

Τα νησιά του νότιου Αιγαίου της Ελλάδας απόκτησαν πριν από ένα 24ωρο σκούρο κόκκινο χρώμα στο χάρτη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Covid γεγονός που σημαίνει ότι όλα τα ταξίδια από και προς αυτές τις περιοχές αποθαρρύνονται.

Η εφημερίδα «Guardian» σχολιάζει επίσης ότι, σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ευρώπη, ο ελληνικός τουρισμός έχει πάει σχετικά καλά τις 10 εβδομάδες, από τότε που η χώρα άνοιξε για να υποδεχθεί ξένους ταξιδιώτες με τους ξενοδόχους να αναφέρουν αξιοσημείωτη αύξηση των κρατήσεων τόσο από Ευρωπαίους όσο και από Αμερικανούς .

Οι αφίξεις αυξήθηκαν στη χώρα κατά 130% από πέρυσι.

Στην Ελλάδα, ο τουρισμός αντιπροσωπεύει σχεδόν το 25% του ελληνικού ΑΕΠ με μία στις πέντε θέσεις εργασίας να εξαρτώνται από αυτόν τον τομέα.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: