«Έπινα κόκα, έκοβα, έβραζα…»

«Έπινα κόκα, έκοβα, έβραζα...»

Με την ανατριχιαστική αυτή φράση αυτή ο 37χρονος Φώτης Γκόγκου, περιέγραψε ενώπιον των δικαστών το φρικιαστικό το οποίο διέπραξε, με θύμα έναν 48χρονο από τη Φιλιππιάδα…


Πρόκειται για ένα έγκλημα που ξεκίνησε από τις διαφορές που είχαν, θύτης και θύμα, για τα ναρκωτικά!

Από την ηλικία των δεκαπέντε χρονών έκανε χρήση χασίς και χαπιών. Από τα 18 του ενδοφλέβια . Έκλεβε, πουλούσε και ναρκωτικά για να μπορεί να έχει τις ποσότητες που χρειάζονταν ο ίδιος.

Από μαθήτρια στα σκληρά ναρκωτικά και η 26χρονη φίλη του. Η προσπάθεια που είχε κάνει για αποτοξίνωση απέβη άκαρπη.

Το μοιραίο βράδυ επέστρεφαν μαζί στο σπίτι του πρώτο στους Κεραμάτες Άρτας. Εκεί περίμενε ο 48χρονος από τη Φιλλιπιάδα.

Φαίνεται ότι γνωρίζονταν καλά, από αγοραπωλησίες ναρκωτικών ουσιών. Υπήρχαν και οικονομικές διαφορές. Ο δράστης ισχυρίστηκε ότι το θύμα του είχε κλέψει ποσότητα ηρωίνης και 700 . Ο ισχυρισμός αυτός δεν επιβεβαιώθηκε, ούτε αποδείχθηκε.

Μπήκε στο σπίτι. Έκαναν όλοι μαζί χρήση ναρκωτικών: Ηρωίνη η 26χρονη και το θύμα, ο δράστης. Κάποια στιγμή λογομάχησαν. Τότε ο δράστης πήρε το πιστόλι που είχε κρυμμένο στο μαξιλάρι του καναπέ. Πυροβόλησε δύο φορές προς την κατεύθυνση του θύματος.

Ο τρίτος πυροβολισμός ήταν στο κεφάλι και 48χρονος έπεσε νεκρός.

Από τις 9.00 το βράδυ περίπου, που έγινε η , μέχρι τις 9.00 το πρωί, επί δώδεκα ολόκληρες ώρες ο δράστης έκανε τα πάντα για να εξαφανίσει το πτώμα.

«Τον γύρισα μπρούμυτα… Άρχισα να τον κόβω από κάτω προς τα πάνω… Έβαλα το καζάνι. Έβραζα και πέταγα στο βόθρο. … Έπινα κόκα, έκοβα, έβραζα και πέταγα…. Τελείωσα το πρωί και έπεσα για ύπνο. Μετά τα μεγάλα οστά τα πέταξα στον Άραχθο…. Όταν πίνεις κόκα, δεν υπάρχει τίποτα. Γίνεσαι καβαλάρης… Είσαι εσύ και ο Θεός…».

Με τόσο απόλυτα κυνικό τρόπο, απολογήθηκε στους δικαστές και τους ενόρκους!

Τις ίδιες κι ακόμη περισσότερες λεπτομέρειες, πιο σοκαριστικές και φρικιαστικές είχε περιγράψει στον πραγματογνώμονα που τον εξέτασε και περιλαμβάνονταν στην έκθεση που κατατέθηκε στο δικαστήριο.
Αρνήθηκε οποιαδήποτε συμμετοχή της φίλης του… Κι εκείνη με τη σειρά της, χρήστης ηρωίνης επί δέκα περίπου , ισχυρίστηκε ότι δεν είχε καμία συμμετοχή στο έγκλημα.

Παρόλη τη χρήση που είχε κάνει, κατάφερε να περπατήσει αρκετά χιλιόμετρα και να φτάσει από τους Κεραμάτες στο γεφύρι της Άρτας όπου έμεινε με τις ώρες γιατί ήθελε «ν” ανασάνει».

Η δικαιοσύνη αποφάνθηκε ομόφωνα και για τους δύο: Iσόβια κάθειρξη.

Πηγή: epiruspost.gr

Tags: , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: