«El Clásico»: Νικήτρια η Μπαρτσελόνα με 2-1 επί της Ρεάλ Μαδρίτης

«El Clásico»: Νικήτρια η Μπαρτσελόνα με 2 1 επί της Ρεάλ Μαδρίτης

«El Clásico»: Νικήτρια η με 2-1 επί της

Νίκη με «» τίτλου της Μπαρτσελόνα επί της Ρεάλ Μαδρίτιης με 2-1 στο ισπανικό «» που έγινε στο «Καμπ Νου», στα πλαίσια της 28ης αγωνιστικής της πριμέρα ντιβιζιόν. Η Μπάρτσα με το «τρίποντο» αυτό ξέφυγε με 4 βαθμούς από τους Μαδριλένους, 10 στροφές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος κι έχει τον πρώτο λόγο για να στεφθεί πρωταθλήτρια.

Μϊα ακόμη ποδοσφαιρική πανδαισία πρόσφεραν οι δύο κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης, που καθήλωσε τους οπαδούς που βρέθηκαν στο μεγαλοπρεπές γήπεδο της Μπαρτσελόνα, αλλά και τα εκατομμύρια των φιλάθλων που είδαν τον αγώνα από την τηλεόραση.

Όπως συμβαίνει σχεδόν σε όλα τα ντέρμπι μεταξύ τους, η μπάλα άλλαζε με κινηματογραφική ταχύτητα πόδια, εκτός από τα τρία γκολ χάθηκαν πολλές ευκαιρίες, ενώ ενίοτε τα μαρκαρίσματα ήταν σκληρά με αποτέλεσμα ο διαιτητής να βγάλει πολλές φορές την κίτρινη κάρτα από το τσεπάκι του.

Η Μπαρτσελόνα ήταν η μεγάλη νικήτρια, όχι γιατί ήταν καλύτερη από τη Ρεάλ, αλλά διότι πέτυχε και τα δύο γκολ σε στιγμές που η «βασίλισσα» είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα. Μετά το δεύτερο, μάλιστα, η ομάδα του Αντσελότι έχασε τη συνοχή της και κινδύνευσε πολλές φορές για να δεχτεί τρίτο και τέταρτο γκολ, αλλά η αστοχία των γηπεδούχων σε συνδυασμό με τις σωτήριες επεμβάσεις του Κασίγιας κράτησαν τη «βασίλισσα» μέσα στο παιχνίδι  μέχρι το τέλος.

Η Ρεάλ ξεκίνησε καλύτερο το ντέρμπι, είχε μεγάλη ευκαιρία στο 12΄ με το δοκάρι του Ρονάλντο, αλλά σε τέτοια αρκεί μία φάση σε ομάδα του επιπέδου της Μπαρτσελόνα για να προηγηθεί.

Με την 22η ασίστ του στο πρωτάθλημα, αυτή την φορά με εκτέλεση φάουλ, ο Ζερεμί Ματιέ με καρφωτή κεφαλιά στο 19΄ έβαλε μπροστά στο σκορ τους Καταλανούς μέσα σε αποθέωση.

Στο 31΄ ο Νεϊμάρ έχασε απίστευτη ευκαιρία να κάνει το 2-0, μετά την πάσα που βγήκε από το σουτ του Σουάρες και στην κόντρα έγινε το 1-1. Οι παίκτες της Ρεάλ «έκρυψαν» τη μπάλα, με το Μόντριτς να δίνει στο Μπενζεμά, ο Γάλλος με τακουνάκι «σέρβιρε» στον Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Πορτογάλος με το 7ο γκολ στα τελευταία 8 ματς στο «Καμπ Νου» έφερε το ματς στα ίσια.

Ακολούθησε ένα εκρητκικό 15λεπτο για τους «μερένγκες» που έβγαιναν πάντα με παίκτες παραπάνω στην επίθεση, πίεσαν για το δεύτερο γκολ, αλλά στάθηκαν άτυχοι. Στο 43΄ το σουτ του Ρονάλντο έδιωξε σωτήρια ο Μπράβο και στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Μπέιλ έχασε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τη Ρεάλ να πιέζει και στο 49΄ ο Μπράβο έκανε σπουδαία επέμβαση στο κοντινό σουτ του Μπενζεμά. Όπως συνέβη και στο πρώτο μέρος, ενώ οι Μαδριλένοι ήταν αυτοί που πίεζαν και είχαν τον έλεγχο του ματς, η ομάδα που πήρε ξανά το προβάδισμα ήταν η «Μπάρτσα».

Από τη βαθιά μπαλιά του Ντάνι Άλβες στο 56΄, ο Σουάρες κατέβασε άψογα τη μπάλα και με ιδανικό τελείωμα ανάγκασε τον Κασίγιας να μαζέψει τη μπάλα από τα δίχτυα του για δεύτερη φορά (2-1). Ο Ουρουγουανός στράικερ πανηγύρισε έξαλλα το πρώτο του γκολ επί της Ρεάλ από την ημέρα της μεταγραφής του στους Καταλανούς, το ίδιο και ο πάγκος με το Λουίς Ενρίκε να δίνει το έναυσμα προς τον κόσμο.

Μετά το γκολ του Σουάρες η Ρεάλ αποδιοργανώθηκε, άφησε πολλά κενά στην άμυνά της, με αποτέλεσμα να χαθούν κλασικές ευκαιρίες για τους γηπεδούχους με τους Νεϊμάρ και Μέσι κι όσο οι «μπλαουγκράνα» δεν «καθάριζαν» το ματς, όλα «κρέμονταν σε μία κλωστή». Στο 78΄ ο Μπράβο έκανε νέα μεγάλη επέμβαση στο σουτ του Μπενζεμά.

Tags: , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: