Εξάρθρωσαν σπείρα που ρήμαζε φωτοβολταϊκά στη Θήβα

Κατασχέθηκε το όχημα καθώς αποκαλύφθηκε ότι το χρησιμοποιούνταν από τη σπείρα για να μεταφέρουν με αυτό τα καλώδια χαλκού και άλλο ηλεκτρολογικό υλικό συνολικής αξίας 31.500 ευρώ

Με το ιδιόκτητο Ι.Χ. αυτοκίνητό του κυκλοφορούσε στη Θήβα χωρίς να διαθέτει άδεια ικανότητας οδήγησης ένας Έλληνας, αλλά όταν συνελήφθη γι’ αυτό αποκαλύφθηκε ότι ήταν μέλος σπείρας «κυνηγών» χαλκού που είχαν ρημάξει τα πάρκα φωτοβολταϊκών στην ευρύτερη περιοχή!

Κατά την διάρκεια της προανάκρισης, κατασχέθηκε το όχημα καθώς αποκαλύφθηκε ότι το χρησιμοποιούσε μαζί με άλλους εννέα Έλληνες συνεργούς του για να μεταφέρουν με αυτό τα καλώδια χαλκού και άλλο ηλεκτρολογικό υλικό συνολικής αξίας 31.500 ευρώ, που είχαν ξηλώσει από τέσσερα φωτοβολταϊκά πάρκα εταιρειών, στο διάστημα από τις 18 Μαΐου ως τις 14 Ιουλίου.

Σε βάρος του συλληφθέντος και των συνεργών του σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές και φθορές με την οποία οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θηβών. Σε αυτήν, περιλαμβάνονται και τρεις ιδιοκτήτες επιχειρήσεων ανακύκλωσης παλαιών μετάλλων που αγόραζαν τα κλεμμένα υλικά και κατηγορούνται για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος. Η προανάκριση συνεχίζεται για την εξιχνίαση και άλλων παρόμοιων κλοπών.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: