Έκανε τα… μαγικά της η Mercedes! Νικητής ο Χάμιλτον!

Ο Λιούις Χάμιλτον με Mercedes ήταν ο μεγάλος νικητής στο Grand Prix της Ισπανίας!

Ο Βρετανός πιλότος επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα ενώ  παράλληλα μείωσε τη διαφορά μόλις στους έξι βαθμούς από τον πρωτοπόρο Σεμπάστιαν Φέτελ, βάζοντας φωτιά στην κορυφή!

Ο Χάμιλτον, ο οποίος εκκινούσε από την πρώτη θέση, μόλις έσβησαν τα κόκκινα φώτα είδε τον Σεμπάστιαν Φέτελ να τον… καταπίνει, με τον Γερμανό να δείχνει αρκετά ορεξάτος!

Οι γύροι περνούσαν και ο Φέτελ έδειχνε ότι μπορεί να διατηρήσει την πρωτοπορία μέχρι το τέλος!

Παρόλα αυτά, η στρατηγική της Mercedes τα ανέτρεψε όλα!

Στον αγώνα εμφανίστηκε το εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας μετά την εγκατάλειψη του Vandoorne!

Τόσο ο Φέτελ όσο και ο Χάμιλτον έμεναν κανονικά στην πίστα χωρίς να πραγματοποιούν το επόμενο πιτ στοπ τους!

Ένα γύρο πριν αποσυρθεί  το εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας, οι άνθρωποι της Mercedes φώναξαν μέσα τον Χάμιλτον, του φόρεσαν την μαλακή γόμα ελαστικών, βγάζοντας του την μέση που είχε χρησιμοποιήσει πριν  και τότε είχαμε πραγματικό αγώνα, καθώς ο Βρετανός μείωνε τη διαφορά!

.

Ο Φέτελ μπήκε ένα γύρο μετά μέσα για αλλαγή ελαστικών φορώντας  τη μέση γόμα (είχε ήδη βάλει πριν την μαλακή και έπρεπε να χρησιμοποιήσει και την μέση) και κατά την έξοδο του από τα πιτ, είδε δίπλα του τον Βρετανό πιλότο της Mercedes, με τα δυο μονοθέσια να ακουμπούν μεταξύ τους στην πρώτη στροφή, χωρίς να έχουμε ζημιές!

.

Ο Χάμιλτον είχε μαζέψει όλο τον… χαμένο χρόνο και όντας πιο γρήγορος κατάφερε να προσπεράσει τη Ferrari και να βρεθεί ξανά πρώτος στον 44 γύρο!

Από εκείνο το σημείο και μετά, ο Λιούις διατήρησε  την πρωτοπορία βλέποντας πρώτος την καρό σημαία και με τον Φέτελ να ακολουθεί.

.

Την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο Ντάνιελ Ρικιάρντο με Red Bull, εκμεταλλευόμενος τις εγκαταλείψεις των Μπότας, Ραϊκόνεν και Φερστάπεν.

Ο Μπότας εγκατέλειψε λόγω προβλήματος στον κινητήρα της Mercedes, ενώ ο Ραϊκόνεν συγκρούστηκε στην αρχή του αγώνα με τον Φερστάπεν.


Τα σημερινά αποτελέσματα:

.


Η βαθμολογία στους οδηγούς:

.


Η βαθμολογία στους κατασκευαστές: 

.

Έκανε τα… μαγικά της η Mercedes! Νικητής ο Χάμιλτον!

now24.gr-auto

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: