Τι σημαίνει η νίκη του Russell στο προτελευταίο Grand Prix της χρονιάς

Την Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2022 ο πιλότος της Mercedes George Russel κατάφερε να πάρει στο Grand Prix της Βραζιλίας την πρώτη νίκη της καριέρας του στη F1. Κέρδισε το τελευταίο Sprint Race της χρονιάς και ξεκίνησε πρώτος τον αγώνα. Δεν απειλήθηκε στην ουσία από κανέναν– ο μόνος που θα μπορούσε να το κάνει ήταν ο Hamilton- και χωρίς να κάνει λάθη είδε πρώτος την σημαία του τερματισμού.

Πως κύλησε ο αγώνας

Τα πέντε φώτα έσβησαν στο κατάμεστο Interlagos και τα μονοθέσια ξεκίνησαν.  Η εκκίνηση ήταν καθαρή χωρίς επαφές και οι οδηγοί διατήρησαν όλοι τις θέσεις του. Στα μισά όμως του πρώτου γύρου η μικρή επαφή μεταξύ Ricciardo και Magnussen θα βγάλει και τα δύο μονοθέσια εκτός αγώνας και το αυτοκίνητο ασφαλείας θα κάνει την εμφάνιση του. Μεγάλη ατυχία και για τους δύο οδηγούς που δεν μπορούν να συνεχίσουν τον αγώνα, δείχνοντας πως ακόμα και η πιο μικρή επαφή μπορεί να αλλάξει τα πάντα.

Στον 6ο γύρο το Safety Car θα αποσυρθεί και έχουμε πάλι αγώνα. Πολύ γρήγορα όμως θα υπάρξει επαφή μεταξύ Verstappen και Hamilton που θα οδηγήσει αρχικά και τους δύο για μερικά μέτρα εκτός πίστας και τελικά τον πρώτο στα pits.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: