Ένταση έξω από το Πολυτεχνείο στην Αθήνα

φωτογραφία αρχείου

Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα έξω από το Πολυτεχνείο στην Αθήνα. Σύμφωνα με την αστυνομία, νεαροί που βγήκαν από το Ίδρυμα έχουν στήσει οδοφράγματα στην οδό Πατησίων, στην οδό Στουρνάρη και στην οδό Τζωρτζ, ενώ πέταξαν πέτρες και καπνογόνα κατά των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονται στην περιοχή.

Νωρίτερα, εξω από την αμερικανική πρεσβεία έχει φτάσει η κεφαλή της μεγάλης πορείας για την 43η επέτειο του Πολυτεχνείου.

Μπροστά από το κτίριο της πρεσβείας βρίσκονταν παρατεταγμένες οι κλούβες της Αστυνομίας. Διαδηλωτές κρατούσαν πανό και φωνάζουν αντιαμερικανικά συνθήματα.

Η πορεία ξεκίνησε από την Σταδίου λίγο μετά τις 5 το απόγευμα και οι διαδηλωτές κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατευθύνονται προς την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Στην κεφαλή της πορείας βρίσκεται το «μπλοκ» του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών.

Πιο νωρίς είχε ολοκληρωθεί και η πορεία του «μπλοκ» με την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου, μπροστά από την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Τα μέλη της ΠΑΣΠ που έχουν στην κατοχή τους την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου, μετά τη διάλυση της ΕΦΕΕ, πραγματοποίησαν ξεχωριστή πορεία για την 43η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Οι διαδηλωτές μόλις έφτασαν έξω από την πρεσβεία έψαλαν τον εθνικό ύμνο, δίπλωσαν την σημαία και διαλύθηκαν.

typosthes.gr-Politiki

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: