Δύτες έκαναν μία τρομακτική ανακάλυψη. Αυτό που βρήκαν θα σας κάνει να ανατριχιάσετε!

Στο πέρασμα των αιώνων έχουν εμφανιστεί πολλοί μύθοι και θρύλοι για βυθισμένες πόλεις και έχουν εξάψει την φαντασία ανθρώπων από όλο τον κόσμο. Στον βυθό των βαθύτερων ωκεανών υπάρχουν κάποιοι θησαυροί πιο εκπληκτικοί από οτιδήποτε μπορούμε να φανταστούμε…
Αυτοί όμως που τολμούν να βουτήξουν εκεί συχνά καταλήγουν με εκπληκτικά ευρήματα και αυτά τα 5 υποθαλάσσια ερείπια είναι τέλεια παραδείγματα. Το να τα εξερευνάς είναι σαν να ταξιδεύεις σε έναν άλλον κόσμο…

1. Ηράκλειο, Αίγυπτος

Τα αρχιτεκτονικά και πολιτισμικά επιτεύγματα των αρχαίων Αιγυπτίων συνεχίζουν να μας μαγεύουν μέχρι και σήμερα. Κάθε παιδί ξέρει για τις πυραμίδες και τους ναούς. Αλλά η μεσόγειος κρύβει ακόμα ένα θαύμα: την ξεχασμένη πόλη του Ηρακλείου. Ανάμεσα στο 550 και το 331 π.Χ, αυτή ήταν η πόλη με το πιο σημαντικό λιμάνι της Αιγύπτου μέχρι που τελικά βυθίστηκε τον 8ο αιώνα μ.Χ.

Δεν είναι γνωστό τι προκάλεσε την βύθιση της πόλης και οι αρχαιολόγοι ακόμα συνεχίζουν να ανακαλύπτουν τα μυστικά αυτής της αρχαίας πόλης κάθε χρόνο.

Εκτός από τα αγάλματα, τους ναούς και τα κειμήλια, βρήκαν επίσης και ίχνη από την καθημερινότητά τους. Η πόλη βρίσκεται περίπου 4 μίλια από την ακτογραμμή και έχει μεγάλη αξία γιατί τα ερείπιά της είναι πολύ καλά διατηρημένα από το νερό.

Κάθε άγαλμα είναι πολύ εντυπωσιακό. Τι προστατεύει όμως αυτό το λιοντάρι;

2. Λίμνη Τιτικάκα, Περού

Η λίμνη Τιτικάκα στο Περού είναι μία από τις μεγαλύτερες στον κόσμο. Είναι εξίσου εντυπωσιακή στον βυθό της όπως είναι και στην επιφάνειά της.

Στα βάθη της λίμνης υπάρχουν τα ερείπια μίας πόλης πιο παλιάς από των Ίνκας, που σημαίνει πως είναι περισσότερο από 15,000 ετών. Έχουν ανακαλύψει ναούς, δρόμους και βεράντες που τις χρησιμοποιούσαν για την γεωργία.

Οι ντόπιοι πάντα γνώριζαν για την πόλη αυτή που είναι 20 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της λίμνης αλλά για τους επιστήμονες ήταν σαν να πέτυχαν το τζακποτ.

Εκτός από το χρυσό και τους θησαυρούς που βρήκαν, έχουν κάνει και πολλές ανακαλύψεις που σχετικά με τους κατοίκους της.

3. Atlit Yam, Ισραήλ

Η Atlit Yam είναι μία πόλη λίγο μακρυά από τις ακτές του Ισραήλ και χρονολογείται στην λίθινη εποχή. Για αιώνες, η τοποθεσία παρέμενε κρυφή 10 μέτρα κάτω από τα κύματα και ανακαλύφτηκε μετά από μία έντονη καταιγίδα το 1984. Οι επιστήμονες βρήκαν ειδικές πέτρες που τις χρησιμοποιούσαν για θρησκευτικές τελετές.

Δείτε σε ένα σκίτσο πώς περίπου έμοιαζαν…

Οι δύτες βρήκαν υπολείμματα φαγητού που είχε μείνει πίσω, κάτι που δείχνει πως οι κάτοικοι έφυγαν πολύ βιαστικά. Η πόλη αυτή είναι ένα πραγματικό χρυσωρυχείο για εθνολόγους – βρήκαν ακόμα και τον σκελετό μίας γυναίκας που πέθανε από φυματίωση.

Θεωρώντας πως η πόλη αυτή είναι πάνω από 6,000 ετών, αυτή είναι η πρώτη αποδεδειγμένη περίπτωση αυτής της ασθένειας.

Βρήκαν επίσης πολλούς σκελετούς με προβλήματα στα αυτιά, κάτι που δείχνει πως πιθανώς να προσπάθησαν να βουτήξουν σε μεγάλα βάθη για να πιάσουν ψάρια και τελικά τραυματίστηκαν από την ακραία πίεση του νερού. Φαίνεται πως οι κάτοικοι ζούσαν ωραία εκεί μέχρι που ένα παλιρροϊκό κύμα έπνιξε τα πάντα στο διάβα του.

4. Φαναγορία, Ρωσία/Ελλάδα

Στα αρχαία χρόνια, η Φαναγορία ήταν μία από τις μεγαλύτερες αποικίες της Ελλάδας. Σήμερα όμως, το 1/3 της πόλης βρίσκεται κάτω από τα κύματα της μαύρης θάλασσας, σε Ρωσικό έδαφος.

Μεγάλα κομμάτια της είναι καλυμμένα με άμμο: το παλιό λιμάνι και το κοιμητήριο, για παράδειγμα.

Δύτες έχουν βρει πολύτιμα αντικείμενα και κειμήλια σε όλη την πόλη, τα οποία έχουν βοηθήσει να αποκαλυφτεί ένα μεγάλο κομμάτι της ιστορίας της πόλης.

Τα κειμήλια αποκάλυψαν πως το 63 π.Χ ανέβηκε απότομα η στάθμη του νερού και παραλίγο να καταστραφεί η πόλη ολοκληρωτικά. Κατοικούταν για 1,500 χρόνια μέχρι που εγκαταλείφθηκε. Παραμένει μυστήριο το τι ακριβώς συνέβη, αλλά οι επιστήμονες είναι σίγουροι πως θα λυθεί σύντομα.

5. Mulifanua

Βρίσκεται στο βορειοδυτικό κομμάτι του νησιού Upolu στις νήσους Σαμόα. Το 1973, οι ερευνητές έκαναν μία εκπληκτική ανακάλυψη σε αυτόν τον τροπικό παράδεισο. Στα βάθη βρήκαν 4,000 πήλινα θραύσματα και τα ερείπια ενός αρχαίου οικισμού.


Πληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του Twitter
Βρήκαν μόνο λίγα από τα κομμάτια που ήταν εκεί, κάτι που κάνει την ανακάλυψή τους ακόμα πιο συναρπαστική.

Είναι εκπληκτικό το ότι αυτές οι πόλεις βρισκόντουσαν κρυμμένες κάτω από τα κύματα για τόσο πολύ καιρό και τα ευρήματα είναι πραγματικά ανεκτίμητα. Ανυπομονούμε να δούμε τι άλλες ανακαλύψεις θα έρθουν στο μέλλον. Ίσως τελικά η χαμένη πόλη της Ατλαντίδας δεν είναι και τόσο μύθος…

Εσείς τι πιστεύετε;

]]>

(?)

perierga

Tags: , , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: