Δύο αυτοκινητοβιομηχανίες αποχωρούν πλήρως από την Ρωσία

Στη μεγάλη λίστα με τις αυτοκινητοβιομηχανίες που αποχωρούν πλήρως από την Ρωσία, μετά την κήρυξη του πολέμου, έρχονται να προστεθούν σήμερα τόσο η Ford όσο και η Mercedes.

Αρχικά η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία ολοκλήρωσε συμφωνία για την πώληση του 49% του μεριδίου της στην εταιρία Sollers Ford (που διαθέτει ως έδρα τη Ρωσία). Χωρίς να έχει γίνει γνωστή η τιμή της μεταβίβασης, η Ford διατηρεί το δικαίωμα για επαναγορά του μεριδίου εντός 5 ετών στην περίπτωση που έρθουν ξανά ισορροπίες στην περιοχή. Η εταιρία πούλησε περίπου 20.000 οχήματα στη Ρωσία το 2021, ενώ είχε ανακοινώσει τη πλήρη αναστολή των δραστηριοτήτων της εκεί, τον Μάρτιο του 2022. To 2019 είχε προχωρήσει στο κλείσιμο δύο εργοστασίων παραγωγής αυτοκινήτων στη Ρωσία, καθώς και στο κλείσιμο του εργοστασίου παραγωγής κινητήρων αυτοκινήτων.

Και η Mercedes-Benz αποσύρεται πλήρως από την ρωσική αγορά και πουλά τα περιουσιακά της στοιχεία στην αλυσίδα αντιπροσώπων αυτοκινήτων Avtodom. Η αυτοκινητοβιομηχανία έκανε την ανακοίνωση κατά την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων του τρίτου τριμήνου.  Τον Μάρτιο, η Mercedes σταμάτησε να εξάγει οχήματα στη Ρωσία και επίσης διέκοψε την τοπική παραγωγή εκεί. Η Mercedes έχει 1,8 δισ. ευρώ σε περιουσιακά στοιχεία στη χώρα και 1,0 δισ. ευρώ σε υποχρεώσεις, αναφέρει η οικονομική έκθεση του τρίτου τριμήνου.

Δύο αυτοκινητοβιομηχανίες αποχωρούν πλήρως από την Ρωσία gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: