Δούρου: Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε την τοπική ανάπτυξη

Δούρου: Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε την τοπική ανάπτυξη

Δούρου: Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε την τοπική ανάπτυξη

Με πλούσια και ποιοτικά προϊόντα της Αττικής Γής, τα οποία αποτελούν και τη βάση της υγιεινής διατροφής, γέμισε το της η Περιφέρεια Αττικής για να το παρουσιάσει στη μεγαλύτερη συνάντηση για την ανάδειξη των αγροτικών προϊόντων που πραγματοποιείται το τριήμερο 8-10 Μαΐου στο ΣΕΦ, υπό την διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Στρατηγικού Σχεδιασμού .

Με στόχο την και ανάδειξη των ποιοτικών προϊόντων του νομού Αττικής, κυρίως από την πρωτογενή παραγωγή αλλά και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται εντός της, η Περιφέρεια Αττικής με το περίπτερό της παρέχει βήμα σε παραγωγούς και επιχειρηματίες ώστε να παρουσιάσουν προϊόντα όπως: ελαιόλαδο, εσπεριδοειδή, σύκα, φιστίκια, κηπευτικά, αλλά και γαλακτοκομικά προϊόντα, κρέας, αυγά, μέλι, προϊόντα θαλάσσιας αλιείας και ιχθυοκαλλιεργειών. Πλάι σε αυτά συγκαταλέγονται εξίσου πολύτιμα προϊόντα όπως ανθοκομικά, αρωματικά – φαρμακευτικά φυτά. Προϊόντα όλα σημαντικά και βασικά για την ποιοτική διατροφή που αναζητά σήμερα ο
Κρίσιμης σημασίας και σταθερές αξίες χαρακτηρίζει αυτά τα τοπικά παραδοσιακά αγαθά στο μήνυμα της η Αττικής Ρένα Δούρου τα οποία, όπως σημειώνει, είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικά λόγω της υψηλής τους ποιότητας.

Η Περιφερειακή Αρχή, υπογραμμίζει, αναγνωρίζει, σέβεται και προωθεί, αυτά τα προϊόντα που αποτελούν το πολύτιμο καλάθι της Αττικής γης. Ένα καλάθι που οφείλουμε, όχι μόνο να διατηρήσουμε, αλλά και να το βελτιώσουμε και να το εμπλουτίσουμε. Στο πλαίσιο ενός σύγχρονου μοντέλου ανάπτυξης, φιλικού προς τον Πολίτη και το Περιβάλλον.

Επίσης διαβεβαιώνει ότι η Περιφέρεια Αττικής έχει τη βούληση και τη γνώση ώστε να διασφαλίσει την τοπική ανάπτυξη – ανασυγκρότηση του πρωτογενούς τομέα, της γεωργίας, της κτηνοτροφίας, της αλιείας και να στηρίξει συστηματικά και ουσιαστικά τους νέους αγρότες, μέσα από τη χρήση των κατάλληλων χρηματοδοτικών εργαλείων, με στόχο τη βιωσιμότητα των γεωργικών εκμεταλλεύσεων και την επαρκή κάλυψη των διατροφικών αναγκών των πολιτών.

Τέλος αναφερόμενη στη σημερινή συγκυρία επισημαίνει ότι η γη λόγω των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων και των ιδιαίτερων ποιοτικών της προϊόντων, μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στη διαδικασία ανάκαμψης της εθνικής οικονομίας, με τα αγροτικά προϊόντα της να αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος μιας νέου τύπου ανάπτυξης.

Στην έκθεση, η Περιφέρεια Αττικής συμμετέχει δυναμικά και ουσιαστικά με 14 εκθέτες από διάφορα μέρη της, επιδεικνύοντας μεγάλο πλούτο εκλεκτών αγροτικών προϊόντων φυτικής και ζωικής προέλευσης. Το άκρως ενδιαφέρον περίπτερο της, υπό την επιμέλεια της Διεύθυνσης Αγροτικής και Κτηνιατρικής Πολιτικής συγκεντρώνει θετικές κριτικές και πολλούς ενδιαφερόμενους που ζητούν ενημέρωση για περισσότερα παράγωγα από πρωτογενή προϊόντα αλλά και για τον τρόπο παραγωγής ορισμένων
Στόχος είναι να προωθηθούν αγροτικά προϊόντα, οι παραγωγοί των οποίων αδυνατούν να ανταποκριθούν στο υψηλό της συμμετοχής με δικό τους αυτοτελές περίπτερο, να αναδειχθεί ο πλούτος και η ποιότητα των προϊόντων μέσα από τις 3ήμερες δράσεις-εκδηλώσεις που διεξάγονται στο Φεστιβάλ και να ενισχυθεί ο κοινωνικός αλλά και θεσμικός ρόλος της Π. Αττικής, η οποία στο πλευρό πάντα των παραγωγών και μέσω αυτών, αναδεικνύει τα προϊόντα τους και παρουσιάζει την διατροφική τους στον καταναλωτή.

Τέλος δεν πρέπει να αγνοούμε ότι αν και η Αττική είναι ταυτόσημη με τα μεγάλα αστικά κέντρα της, διαθέτει πρωτογενή τομέα με μακραίωνη αγροτική παράδοση, ο οποίος τροφοδοτεί την πρωτεύουσα με προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας. Άλλωστε και η ονοματοδοσία της πρωτεύουσά της ανάγεται στην ευγνωμοσύνη των κατοίκων της προς την Θεά που της χάρισε το ευλογημένο δένδρο της, την ελιά.

Tags: , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: