Δημοσκόπηση Star: «Ανέβηκε» η ελπίδα για την επόμενη μέρα, «έπεσε» ο φόβος

Νέα δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Star Channel από την MRB σε δείγμα 1.007 ατόμων πανελλαδικά την περασμένη εβδομάδα και παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού το βράδυ της Τρίτης.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης το συναίσθημα που κυριαρχεί πλέον στους πολίτες αναφορικά με το μέλλον και το παρόν της χώρας είναι η ελπίδα σε ποσοστό 52,9%, ακολουθεί ο φόβος με 40,6%, η περηφάνια με 20,6%, η ντροπή με 14,3% και τέλος η σιγουριά με 12,7%.

Τι ανησυχεί όμως περισσότερο τους πολίτες την επόμενη μέρα της άρσης των περιοριστικών μέτρων που είχαν θεσπιστεί κατά της διασποράς του κορονοϊού; Σε ποσοστό 82,2%, οι ερωτηθέντες απάντησαν πως ανησυχούν για τα οικονομικά ζητήματα ενώ το 71,2% απάντησε πως τον ανησυχεί η πορεία της εργασίας του.

Σε ποσοστό 50,7%, οι πολίτες ανησυχούν πολύ ή αρκετά για τα επερχόμενα ταξίδια τους και τις καλοκαιρινές τους διακοπές σε αντίθεση με το 48% που ανησυχεί λίγο ή καθόλου.

Αναφορικά με τη ψυχαγωγία τους σε καφέ, εστιατόρια και παραλίες, το 50,2% των ερωτηθέντων ανησυχεί πολύ ή αρκετά ενώ το 48,1 ανησυχεί λίγο ή καθόλου.

Σε ερώτηση, αν συμφωνούν με την επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων από τις επιχειρήσεις εστίασης, το 75,4% απάντησε πως σίγουρα ή μάλλον συμφωνεί σε αντίθεση με το 21,3 που μάλλον ή σίγουρα διαφωνεί.

ellada

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: