Δημοσκόπηση Open: 3 στους 4 πολίτες ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση στο μεταναστευτικό

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της κοινής γνώμης βρίσκονται η εξάπλωση του κορονοϊού και η προσπάθεια εισόδου μεταναστών και προσφύγων από το τουρκικό έδαφος στην Ελλάδα, όπως καταδεικνύει η νέα δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Open.

Η έρευνα που διεξήχθη μεταξύ δείγματος 1.000 ανθρώπων μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων και ολοκληρώθηκε στις 7 Μαρτίου, έθεσε στους πολίτες ερωτήματα για την εξάπλωση του ιού και την αντιμετώπισή της από την Πολιτεία.

Στους κυρίως δείκτες 8 στους 10 ερωτώμενους θεωρούν ότι είναι επαρκώς ενημερωμένοι (79%) για τον κορονοϊό.

Όσο για το πώς έχει επηρεαστεί η καθημερινότητά τους, οι πολίτες απαντούν: 15% κατοίκων αστικών κέντρων έχει περιορίσει τις μετακινήσεις με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ενώ σημαντικό ποσοστό ανθρώπων αναφέρει ότι προτιμά τις ηλεκτρονικές αγορές από τα ψώνια σε καταστήματα.

Θετικές απόψεις για την κυβέρνηση στο μεταναστευτικό

Περίπου 3 στους 4 ερωτώμενους δηλώνει ικανοποιημένο από τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό, ενώ το ποσοστό όσων δηλώνουν απογοητευμένοι αποτελείται κυρίως από ψηφοφόρους του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ25, όχι όμως και του ΣΥΡΙΖΑ.

Η πολιτική της κυβέρνησης σε Έβρο και Αιγαίο βρίσκει το 74% των ερωτώμενων ευνοϊκά κείμενο με διαβαθμίσεις, με το 26% να δηλώνει πολύ ικανοποιημένο.

Μοιρασμένο είναι το ποσοστό των ανθρώπων για τη δημιουργία κλειστών κέντρων στα νησιά και την ηπειρωτική Ελλάδα, με το 60% των πολιτών να μην δέχεται κλειστή δομή στην περιοχή όπου κατοικεί.

Πολιτική

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: